НОВИНИ

България с още три финала на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

българия три финала световната купа спортна гимнастика варна
bnt avatar logo
от БНТ
17:26, 27.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

България ще има представители в още три финала на Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна.

При много силна конкуренция в борбата за отличията събота и неделя ще влязат Йордан Александров, Теодор Трифонов и Валентина Георгиева.

В квалификацията на успоредка Александров изигра стабилно съчетанието си, но допусна грешка при приземяването. Той беше оценен с 13.650 точки и зае пето място в квалификациите на уреда.

В пресявките на прескок Теодор Трифонов изпълни заложените прескоци. Оценката му беше намалена заради крачката, която направи при приземяването и с 13.700 точки си осигури осмото място, което му гарантира участие в борбата за медалите. За възпитаникът на школата по спортна гимнастика в Търговище това е втори финал на това състезание след този на земя от вчера.

Валентина Георгиева изпълни програмата си максимум. Състезателката на Филип Янев намери място сред финалистките на земя с осма оценка от 12.550 точки.

Така равносметката за България до момента е пет финала - три при мъжете и два при жените.

Състезанието утре продължава с финалите на кон с гривни, земя и халки при мъжете и на смесена успоредка и прескок при жените.

Финалите на Световната купа по спортна гимнастика във Варна ще се проведат през уикенда и ще бъдат излъчени пряко в ефира на БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се запазва българската идентичност сред банатските българи в Румъния
Как се запазва българската идентичност сред банатските българи в Румъния
Започва ретро ралито в "Златни пясъци"
Започва ретро ралито в "Златни пясъци"