НОВИНИ

България с поглед към медалите на Евроволей U18

Виктор Карагьозов
Снимка: Костадин Андонов, БФВ
bnt avatar logo
от БНТ
16:06, 21.01.2022
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

България отправя поглед към медалите на Европейското първенство за мъже под 18 години, което ще се проведе в Грузия. Това бе декларирано на пресконференция в Пресклуб „България“, на която присъстваха президентът на федерацията Любомир Ганев, старши треньорът Виктор Карагьозов, помощниците му Добри Лазаров и Стефан Ганчев, както и трима от младите ни национали – капитанът Виктор Томов, Кристиян Титрийски и Симеон Николов.

Играчите ни, водени от Виктор Караьозов, спечелиха европейската квалификация в зала „Левски София“, като постигнаха победи над Румъния, Турция и Гърция и допуснаха само едно поражение с 2:3 от Сърбия. С това те взеха от светкавично единствения билет за Евроволей 2022 и вече мечтаят за успешно представяне на европейска сцена.

През миналата година отборът завърши на пето място на Европейското, като нещастна поредица от контузии повлия негативно за по-предно класиране. Успехът преди дни на квалификацията в София е огромна мотивация за всички за усилена работа, надграждане и завършек на стълбицата на призьорите в еврошампионата.

"Поздравления към момчетата не само за играта, но и за начина, буквално борейките се за всяка топка. Това искам от всички. Само така се израства и показваш, че даваш всичко от себе. Само по този начин феновете стават признателни, защото виждат, че се раздаваш. Нека и по-големите да вземат пример и да играят сърцато. Имаме общо десет национални отбора тази година за мъже, жени и подрастващи. За наша голяма радост още с първото състезание – евроквалификацията под 18 години, момчетата показаха, че не случайно са заели добро място на предишното Европейско. Аз ще бъда при тях да ги подкрепям по време на целия шампионат в Грузия", сподели Любо Ганев.

Виктор Карагьозов заяви, че в този отбор има талантливи момчета, като се надява с правилна работа и методика да се развият и да бъдат сред бъдещите попълнения на мъжкия национален отбор.

„Щастливи сме от успеха на европейската квалификация. Това е талантливо поколение, което трябва да се реализира и да бере плодовете на своя труд. Момчетата успяха по категоричен начин да извоюват правото да участват на Европейското първенство в Грузия през юли, което е атестат за добре свършена работа от страна на БФВ и от наша страна. Създават се три генерации с бъдеще - нашият отбор, както и водените от Найден Найденов и Мартин Стоев селекции. Имаме няколко много качествени момчета, които с правилна работа и методика биха стигнали до европейските клубове и до мъжкия национал", сподели Виктор Карагьозов.

Капитанът на тима под 18 години Виктор Томов заяви, че целта е надграждане: „Щастливи сме, че се класирахме за Европейското първенство. Допуснахме само една загуба от Сърбия с 2:3. В спорта е така - или печелиш, или се учиш. Смятам, че тази загуба не е повлияла отрицателно. Напротив – доведе до поуки и желанието ни да се представим по-добре в бъдеще. Със сигурност медалите от по-горната селекция под 19 години е една тежест, която се стоварва върху нас, но ние ще се постараем да се справим и да надградим.“

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карадайъ: България е направила своя геополитически избор отдавна - и той е членство в НАТО и ЕС
Карадайъ: България е направила своя геополитически избор отдавна - и той е членство в НАТО и ЕС
От БСТ отхвърлиха обвиненията на ММС за натиск към служителите
От БСТ отхвърлиха обвиненията на ММС за натиск към служителите