НОВИНИ

България с позиция за медал в многобоя на Купа "София"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:19, 04.04.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
българия позиция медал многобоя купа софия

Ансамбълът на България за девойки е с позиция за медал в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика за Купа "София", който започна днес в зала "София".

След изиграването на съчетанията с пет топки българките заемат трето място във временното класиране и се класират за финала на този уред.

Момичетата на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова в състав - Камелия Петрова, Мария Стаменова, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова, Александра Василева, Сузан Пуладиан и Кристина Кърчева допусна неточности в изпълнението си и получиха оценка от 29.500 точки.

Начело във временното класиране е тима на Израел с 34.200 точки, а на второ място е този на Полша с 29.850 точки. В топ 6 са още Украйна с 28.650 точки, Беларус с 28.150 и Италия с 27.850 точки.

"Момичетата преодоляха себе си. Разбира се, допуснахме грешки, но предвид ситуацията, че в момента имаме три контузени състезателки, се справихме добре. Може и много по-добре от това. Грешките идват от това, че не са им точни уредите. Дали ще има публика или ще бъде без публика концентрацията е една и съща. Ако имаше публика може би щяха да са малко по-притеснени, според мен. Ще търсим максимално повече изяви да имаме, но засега имаме още едно състезание. Много силно европейско първенство ни очаква, всички се готвят доста усилено и стискам палци на всички", коментира след изиграването на съчетанието с 5 топки помощник-треньорът Цветелина Найденова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никол Тодорова с финали на обръч и топка на МТ за Купа "София"
Никол Тодорова с финали на обръч и топка на МТ за Купа "София"
Антъни Иванов продължава с победите, спечели и 1500 метра свободен стил
Антъни Иванов продължава с победите, спечели и 1500 метра свободен стил