НОВИНИ

България си направи живота труден, но все пак премина през Беларус

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:59, 09.09.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
българия направи живота труден все пак премина беларус
Слушай новината

Българският национален отбор на България спечели трудно с 3:1 (25-13, 25-18, 24-26, 25-22) срещу състава на Беларус в решителната битка за място на 1/8-финалите на ЕвроВолей 2021.

Играчите на Силвано Пранди бяха задължени да търсят победата, ако искаха да играят в следващата фаза, като това определено допринесе за по-голямото напрежение в нашите редици.

Това се отрази най-вече в края на третия гейм, в който българите се провалиха на два пъти в атака и позволиха на белорусите да отмъкнат частта.

В началните минути нашите волейболисти допускаха доста грешки, което доведе до изоставане от 1-5 точки. С развитието на първия гейм обаче сервисът и блокадата ни заработиха и напълно закономерно прегазихме белорусите с 25-13 точки.

Във втората част „лъвовете“ поеха контрола от самото начало, изграждайки аванс от 12-5. До края тази им преднина остана непокътната и след 25-18 българите поведоха с 2:0.

Третият гейм, по подобие на първия, започна с предимство за тима на Беларус, което обаче в средата на частта вече бе неутрализирано. При 17-14 дори изглеждаше, че волейболистите на Силвано Пранди са изградили солиден аванс, но отлична серия на начален удар на белорусите им позволи да обърнат резултата до 20-18 в тяхна полза. Българите съумяха стигнат до ново равенство при 23-23, но две блокади в на момчетата на Виктор Бекша пратиха гейма в актива на белоруския тим.

Вдъхновен от спечелването на третия гейм, тимът на Беларус показа много добра игра в четвъртата част, която бе белязана от няколко обрата. За щастие, последната дума имаха „лъвовете“, които след 25-22 точки затвориха срещата и се класираха за 1/8-финалите.

Най-резултатен за победа стана Тодор Скримов със своите 23 точки, а капитанът Цветан Соколов помогна с 19.

Така, българския тим вече очаква да научи името на следващия си съперник, като това зависи и от двубоя между Чехия и Италия тази вечер.

По всяка вероятност възпитаниците на Силвано Пранди ще срещнат някой измежду отборите на Франция и Германия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво приеха депутатите по бюджета на Държавното обществено осигуряване?
Какво приеха депутатите по бюджета на Държавното обществено осигуряване?
Министри от служебния кабинет на извънредна среща при президента
Министри от служебния кабинет на извънредна среща при президента