НОВИНИ

България скърби за великата Татяна Лолова

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
11:45, 23.03.2021 (обновена)
Чете се за: 04:32 мин.
Още
Слушай новината

Със слънчевата й усмивка и голямо сърце ще запомнят Татяна Лолова нейните колеги и приятели.

Днес голямата актриса трябваше да започне репетиции на сцената на Държавната опера в сценичната версия на "Баща ми бояджията", разказа пред БНТ директорът й Пламен Карталов.

И макар че няма да я видим на премиерата, енергията й завинаги ще остане на сцената.

Общественици и политици през целия ден изказаха думи на признателност и почит към великата Татяна Лолова.

"Скъпа Татяна Лолова, ще останеш в паметта ни със силата на твоя дух и твоя артистичен талант! Дълбок поклон!". Това написа в официалната си Фейсбук страница примата на българската естрада Лили Иванова.

"Татяна Лолова беше от онези искрящи, светли човеци, които можеха наистина с една усмивка, с един поглед и с присъствието си дори само да обърнат "вота" на публиката. Ако публиката е унила от ежедневието, влязла в залата, ако публиката е разплакана от действията по сцената, тя можеше само с появяването си да обърне това отношение на публиката и да ги накара да се усмихват пак през сълзи, да бъдат с болки в стомаха от смях и да бъдат усмихнати. Такъв човек беше", заяви пред БНТ Христо Мутафчиев.

"Слънце, това си беше едно слънце. Таня беше първият човек, който ме посрещна в Сатиричния театър и аз се влюбих от пръв поглед", допълни Славчо Пеев.

"Велика! Неповторима! Вечна! Татяна Лолова винаги ще е с нас и сигурно вече ни се усмихва от един по-добър свят! Поклон пред паметта ти!", написа в профила си във Фейсбук Христо Стоичков.

"Загубихме талант, доброта и човещина, събрани ведно в Татяна Лолова. Поклон пред паметта на една голяма българка", написа Корнелия Нинова.

Кметът на София Йорданка Фандъкова написа: "Да, Татяна Лолова не е звезда, а слънце. Слънце от смях, ранимо сърце пълно с обич, която раздаваше щедро. Благодарна съм за честта да я познавам! Поклон и аплодисменти за смеха и вярата в доброто, които оставя след себе си, допълни Фандъкова.

"Угасна СВЕТЛИНАТА! Няма я вече ВЕЛИКАТА ТАТЯНА ЛОЛОВА! Безсилен съм да промълвя... Няма думи, с които да опиша преклонението и благодарността си за десетките ни екранни срещи... ПОКЛОН, ДЪЛБОК ПОКЛОН, ОБИЧ МОЯ!, написа телевизионният водещ Драгомир Драганов.

Цигуларят Васко Василев написа: "Обичам Ви завинаги, г-жо Лолова! Завинаги ще Ви чакам след всеки концерт и ще знам, че ще намерите начин да се прегърнем... както всеки път - с онази усмивка и с цялата обич на света! Поклон!

„Татяна Лолова отлетя в безсмъртната небесна трупа на талантите. Скърбя дълбоко за тази великолепна актриса с невероятна дарба. Бяхме близки приятели. Нейният безграничен талант пълнеше душите ни и озаряваше живота ни. За мен тя беше кумир, тя беше жена с голямо сърце и изключителна дарба. Поклон пред паметта й!” Това заяви председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов по повод кончината на голямата актриса Татяна Лолова.

"От днес на света ще има по-малко смях, доброта и талант. С изпълнени с тъга очи казваме сбогом на незабравимата българска актриса Татяна Лолова. Поклон пред всичко, което постигна и пред самата нея. Сбогом и светъл път! За нас беше чест!", написаха от Младежкия театър "Николай Бинев".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Татяна Лолова - ролите на живота ѝ
Татяна Лолова - ролите на живота ѝ
Даниел Иванов с шеста победа в Токио
Даниел Иванов с шеста победа в Токио