НОВИНИ

Евровизия 2021: Какви са посланията на песните?

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:11, 23.03.2021
Чете се за: 04:55 мин.
Още
Слушай новината

България с важна роля за така наречения "план "Б" на част от изпълнителите от Евровизия. Четирима от тях, включително и Виктория, заснеха своите песни в София. Тези изпълнения максимално наподобяват представянето на живо и ще се използват, ако певците не могат да излязат на сцената в Ротердам. Какви са посланията на песните тази година - среща с Дестини от Малта и една от създателките на песента на Виктория.

След Детската Евровизия в България аз съм по-уверена. Пораснах в творчески аспект. И се чувствам много щастлива, споделя Дестини Чукуниере - представител на Малта на Евровизия 2021.

"Здравейте, аз съм Дестини и ще представям Малта тази година на Евровизия. Песента ми се казва: "Чупя се". Посланието на песента е за женското овластяване. Чрез нея казвам, че жените трябва да бъдат силни и независими и че са невероятни. Това е много важно, защото мисля, че много жени и момичета на моята възраст не са достатъчно уверени и искам да им изпратя това послание, че трябва да се чувстваме добре в нашата собствена кожа и трябва да се гордеем със себе си", споделя Дестини Чукуниере.

Ние трябва да разпръснем много позитивизъм, каза още Чукуниере. "Евровизия насърчава уникалността, разнообразието, индивидуалността. Аз нямам много очаквания, просто отивам да дам всичко от себе си и това е всичко. Смятам, че вие също имате невероятен изпълнител и нямам търпение да се запознаем".

Мая Налани - певица, текстописец от Швеция, сподели как се е запознала с Виктория.

"Здравейте, аз съм Мая - певица и текстописец от Швеция и съм част от екипа, който написа "Growing up is getting old". С Виктория се запознахме в България през 2019 г., да, преди две години. Започнахме да пишем песни, всъщност написахме много песни заедно. Тази обаче беше специална. Спомням си сесията от лагера, как Виктория ми показа всичките си текстове в колата на път за лагера. Песента е за това - какво означава за теб, за всеки човек. Мисля, че посланието ѝ е пълно с надежда, защото много хора израснаха по един или друг начин, дори да не са искали, особено през тази година.

Българският представител Виктория Георгиева сподели, че се надява всички да излязат на сцената тази година.

"В момента се случва лайф от тейп, за който дойдоха още 4 държави в България и имах възможността да се запозная с тях и много се радвам, защото започна вече да се усеща подготовката за Евровизия. Много се надявам все пак да не се използват тези записи, защото те са предварителен запис, който в случай, че някой от нас се разболее от ковид или нещо друго, няма да имаме възможността да излезем на сцената на Ротердам и това всъщност е резервен вариант ако нещо се случи с някой от нас. Но се надявам, че всички ще можем да излезем на сцената тази година", каза Виктория.

"Чувствам се много добре. Честно казано даже бях изненадана от себе си колко спокойствие нося в мен и как съм много по-уверена, по-сигурна. Защото някак осъзнах, че не трябва да ме е страх от това нещо, не трябва да се притеснявам. В крайна сметка това е едно страхотно преживяване и трябва да му се насладя на максимум", допълни още Виктория.

Най-важното според Виктория е първо, че отива там за музиката.

"За мен музиката не е конкурс, не обичам да се съревновавам с музика, защото всеки стил е различен, всеки един изпълнител и артист също са различни и няма как да кажеш кое е по-добро. Няма добро или лошо, защото всеки харесва различни неща. Така че отивам с нагласата не толкова да печеля, а по-скоро да съм горда аз, екипът ми, както и България с това, което съм направила на сцената на Ротердам и да спечеля сърцата на хората", каза Виктория.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвети Пиронкова с трудна, но сладка победа в Маями
Цвети Пиронкова с трудна, но сладка победа в Маями
В Израел отново гласуват на парламентарни избори
В Израел отново гласуват на парламентарни избори