НОВИНИ

България стигна до равенство при визитата си на Грузия в Лигата на нациите

българия стигна равенство визитата грузия лигата нациите
bnt avatar logo
от БНТ
17:27, 12.06.2022 (обновена)
7009
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на България завърши наравно 0:0 като гост на Грузия в четвъртия си двубой от група 4 на Дивизия "C" от турнира Лига на нациите.

Мачът се игра два дни след автомобилната катастрофа в Тбилиси, при която пострада националът Тодор Неделев. Нападателят беше подкрепен от своите съотборници, които излязоха със специални фланелки с лика на играча преди първия съдийски сигнал.

След равенството отборът ни заема 3-о място във временното класиране на групата с актив от 3 точки. Зад нас е тимът на Гибралтар с един пункт, втори е съставът на Северна Македония със 7 точки, а лидер е Грузия с 10.

Домакините започнаха агресивно срещата и още в началните секунди на двубоя Кварацхелия се озова в наказателното поле на „лъвовете“ и бе съборен от връхлитащия Андриан Краев, но главният рефер Еспен Еспас не уважи претенциите на домакините за дузпа.

В осмата минута на мача трибуните на стадиона в Тбилиси аплодираха полузащитника на България Тодор Неделев, който пострада тежко в автомобилна катастрофа в петък и бе опериран по спешност.

Селекцията на временния наставник Георги Иванов създаде първата си голова опасност в 20-ата минута, когато Георги Миланов центрира от непряк свободен удар в пеналтерията на грузинците, а Георги Костадинов засече с глава, но ударът му мина покрай вратата на Джоджи Лория.

След точно час игра Кварацхелия бе изведен отляво в наказателното поле на България, очи в очи със стража Николай Михайлов, полузащитникът на Грузия прехвърли вратаря на „трикольорите“ но Пламен Гълъбов изчисти топката пред голлинията.

Секунди по-късно Микутадзе стреля с глава от непосредствена близост, но Михайлов демонстрира завиден рефлекс и успя да спаси.

Десет минути преди края на редовното време Мартин Минчев опита късмета си с удар от границата на наказателното поле на домакините, но топката бе уловена с лекота от вратаря Лория.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънецът Йонел Букур спечели Гран при Ген. Крум Лекарски на турнира от Европейската лига по конен спорт
Румънецът Йонел Букур спечели Гран при Ген. Крум Лекарски на турнира от Европейската лига по конен спорт
Пътят Силистра - Русе край Айдемир пропадна (Снимки)
Пътят Силистра - Русе край Айдемир пропадна (Снимки)