НОВИНИ

Боряна Калейн: Готова съм за Европейското първенство, надявам се да покажа максимума от себе си

боряна калейн готова съм европейското първенство надявам покажа максимума себе
bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 12.06.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската гимнастичка Боряна Калейн даде интервю за предаването "Арена спорт", в което сподели очаквания си за предстоящото Европейско първенство, което започва само след няколко дни в Тел Авив, Израел.

Всички любители на художествената гимнастика пък ще могат да проследят представянето на Боряна Калейн и останалите български гимнастички на живо в ефира на БНТ 3 между 16 и 19 юни.

По нейни думи Калейн се намира в добра форма и не се притеснява, въпреки че тръгва с огромна заявка за шампионата.

"Не ме притеснява, че тръгвам с огромна заявка. Отговорно състезание, разбира се. Няма как да тръгна без очаквания. Аз обаче знам много добре възможностите си, в добра форма съм, имам конкуренти съчетания и искам да ги покажа. Готова съм за тазгодишното европейско първенство. Най-голямата конкуренция в момента ще бъдат Италия и Израел. Мисля, че най-важното ще бъде кой е най-подготвен и кой как си представи съчетанията. Може всички да сме в много добра форма, но миг невнимание и допускане на грешка може да бъде фатално", сподели сребърната медалистка от миналогодишния шампионат на Стария континент.

Боряна коментира и как ѝ се е отразила лично на нея промяната в правилника за съчетанията от новия сезон.

"В началото ми беше много трудно да навляза в новия правилник, защото се различава по доста критерии от предишния. Беше ми трудно да се настроя спрямо новите правила, които се изискват в гимнастиката, но вече съм в много добра форма. Надявам се да покажа максимума си", заяви българската гимнастичка.

Родната грация разкри пред нашата камера още дали си има любимо съчетание.

"Миналата година щях да кажа бухалките, защото аз обичам да провокирам. Не обичам да съм като останалите гимнастички. В момента обаче не мога да кажа, че имам любимо съчетание, защото и четирите са ми присърце. Всички те успяха да ме изкарат от зоната ми на комфорт и същевременно се оказа, че ми допадат много като характер на мен самата. Те приличат много на тази част от мен, която повечето хора не познават", сподели Калейн.

Накрая Боряна Калейн отправи поглед и към предстоящото през септември Световно първенство у нас, споделяйки, че е отговорно да играеш пред родна публика.

"По-отговорно е да се играе пред родна публика. Не мога да кажа, че е лесно, защото цялата зала очаква от теб да постигнеш нещо, но пък е и много приятно, когато си дал всичко от себе си и нещата завършат добре", завърши Боряна Калейн, която има сребро от шампионата на планетата в отборната надпревара от 2019 година, когато домакин на първенството отново беше София.

Автор: Моника Симеонова

Цялото интервю вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи бюджет, който ще увеличи дълга ни
Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи бюджет, който ще увеличи дълга ни
Иван Гавалюгов: Балкан заслужено спечели титлата, ще опитаме да влезем в групите на Шампионската лига
Иван Гавалюгов: Балкан заслужено спечели титлата, ще опитаме да влезем в групите на Шампионската лига