НОВИНИ

Иван Гавалюгов: Балкан заслужено спечели титлата, ще опитаме да влезем в групите на Шампионската лига

иван гавалюгов балкан заслужено спечели титлата опитаме влезем групите шампионската лига
Снимка: БК Балкан (Ботевград)
bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 12.06.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов говори в предаването "Арена спорт" за триумфа на местния Балкан в българския шампионат, трудностите през изминалия сезон и бъдещите цели пред клуба.

Гавалюгов разкри, че всички в града са изключително щастливи от спечелената титла на България, а самият той е останал доволен от това, че отборът е успял да се събере в най-важните мачове от кампанията.

"Емоцията е изключително положителна. Изпитвам огромно щастие и удовлетворение, че баскетболният Балкан отново успя да зарадва цял един град. Знаете какво означава баскетболът и Балкан за нашия малък град. Хората бяха изключително радостни от шестата титла, която бе завоювана по един категоричен начин. Отборът успя да се събере за най-важните мачове от сезона", заяви Гавалюгов.

Бившият състезател на Балкан направи и цялостна оценка на представянето на ботевградчани през кампания, като призна, че в тима са се надявали на повече в турнирите за Купата на България и в Балканската лига.

"Сезонът определено не бе лесен за нашия отбор, макар целите все пак да бяха изпълнени. Имахме амбиции за по-добро представяне в турнира за Купата на България и в Балканската лига, но по една или друга причина отборът не можа да разгърне потенциала си. Контузията на основен играч като Станимир Маринов също оказа влияние, но във финалния спринт от кампанията Балкан показа най-много характер и успя да изпревари своите преки съперници Рилски спортист и Левски", коментира кметът на Ботевград.

Накрая Иван Гавалюгов начерта и целите пред тима в близко бъдеще, като сподели и дали Небойша Видич ще продължи да бъде треньор на отбора.

"Ще направим пореден опит да влезем в групите на Шампионската лига. Надявам се, че ще имаме и нашите баскетболни аргументи да го сторим. Работата по селекцията ще започне до десетина дни, но първо трябва да решен въпросът с треньорския щаб. Небойша Видич имаше договор за един сезон и с оглед на представянето на отбора в плейофите той е нашият първи избор. Тепърва обаче ще има разговори между него и спортния директор Сашо Везенков", завърши Иван Гавалюгов.

Целия разговор вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн: Готова съм за Европейското първенство, надявам се да покажа максимума от себе си
Боряна Калейн: Готова съм за Европейското първенство, надявам се да покажа максимума от себе си
Лена Бориславова: ПП е готова за нови избори, но ще положи всички усилия да не се стига до тях
Лена Бориславова: ПП е готова за нови избори, но ще положи всички усилия да не се стига до тях