НОВИНИ

Очаква ни нова порция проливни валежи и гръмотевици

bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 12.06.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Сериозна валежна обстановка имаше и през изминалата нощ. От 21.00 часа снощи до 9.00 ч. тази сутрин най-много дъжд падна в Ахтопол - 55 литра на квадратни метра, в Свищов - 30.

И днес ще се задържи предимно облачно. На много места ще има валежи, в отделни райони интензивни и придружени от гръмотевици.

Значителни ще са количествата главно в Предбалкана и Южна България, където има и издадено предупреждение от първа степен жълт код.

Ще духа слаб до умерен, в източните райони временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса, в София около 21 градуса.

През нощта в Западна и Централна България все още ще превалява, но в по-голямата част от страната валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява.

Утре краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на повече места в следобедните часове. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната – умерен северен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 24 и 29 градуса.

Късно след обяд и вечерта отново ще завали и на морския бряг. Ще духа умерен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще са от 24 до 27 градуса, морската вода е около 21 - 23°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, като главно в следобедните часове ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър.

През следващите дни времето ще е предимно слънчево, с повече купести облаци в следобедните часове, но само на отделни места ще превали. Вятърът ще отслабне и отново ще стане от североизток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Русев потвърди, че ще напусне националния отбор, ако Иван Иванов не остане треньор
Ангел Русев потвърди, че ще напусне националния отбор, ако Иван Иванов не остане треньор
Иван Иванов: Крайно време е компетентните органи да обърнат внимание на действията на Неделчо Колев
Иван Иванов: Крайно време е компетентните органи да обърнат внимание на действията на Неделчо Колев