НОВИНИ

България U17 замина за ЕвроВолей 2021 с много трибагреници и мотивиращ урок по българска история

българия u17 замина евроволей 2021 трибагреници мотивиращ урок българска история
bnt avatar logo
от БНТ
11:07, 08.07.2021
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

С мотивираща лекция, проведена от сдружение "Българска история", бе изпратен за участието си на Европейското първенство националният отбор по волейбол за юноши под 17 години.

Момчетата на селекционера Виктор Карагьозов, както и целият треньорски щаб, присъстваха на специален урок, проведен в заседателната зала на спортна зала "Левски София".

По инициатива на Давид Давидов - вицепрезидент на Българска федерация по волейбол, и Владимир Николов - координатор на националните отбори, ще бъде създадена традиция - националните отбори за момчета и за момичета в различните възрасти да имат възможност да присъстват на интерактивни и увлекателни уроци, проведени от сдружение "Българска история". Чрез тях те ще могат да обогатят познанията си за личности и събития, каращи ни да се гордеем със своята българска идентичност.

Идеята за допълнително личностно развитие на талантливите български волейболисти е обвързана и с научаване на важни факти - поводи за повишаване на националното самочувствие. С подбрани интересни видеа и увлекателни разкази волейболистите ще могат да се пренасят в близкото и далечното минало - да получават знания и да намират още примери и поводи да се борят с гордост за България.

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев присъства лично на първия урок по българска история заедно с младите ни национали до 17 г.

Марио Мишев - съосновател на "Българска История", постави акцента на лекцията върху личностите на Дончо Колев (Дан Колов), Пенчо Семов и ген. Владимир Вазов.

След края на събитието и непосредствено преди заминаването на отбора за Албания, където от 10 до 18 юли ще се проведе Европейското първенство за родените през 2005 и 2006 г., момчетата на Виктор Карагьозов получиха и по едно българско знаме. Подариха им ги лично Любомир Ганев и Давид Давидов.

Любо Ганев пожела здраве и успех на националите ни, които през март станаха балкански шампиони до 17 г. и се класираха директно за Евроволей 2021.

Ръководителите на Българска федерация по волейбол изказаха искрени благодарности към Марио Мишев и екипа на „Българска история“ за ентусиазма, с който приеха да реализират тази идея, както и готовността им заедно да я превърнат в традиция.

Снимки: БФ Волейбол

Ето и състава на България U17 за Европейското първенство:

Разпределители:

Рангел Витеков

Симеон Николов

Посрещачи:

Александър Къндев

Кристиян Андреев

Александър Шопов

Диагонали:

Кристиян Титрийски

Георги Бъчваров

Централни блокировачи:

Стилиан Делибосов

Иван Сарафов

Константин Козелов

Либеро:

Константин Чипев

Любомир Стаменов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП иска корупцията да се наказва със санкции по закона "Магнитски"
ЕП иска корупцията да се наказва със санкции по закона "Магнитски"
Немски специалист започва работа в Ботев Враца
Немски специалист започва работа в Ботев Враца