НОВИНИ

България U19 с мотивационен урок по история преди Световното

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:23, 14.08.2021
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
българия u19 мотивационен урок история световното
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 19 години имаше мотивирана лекция по българска история преди заминаването за Световното първенство в Иран.

Това е продължение на вече стартиралата инициатива - националите за момчета и за момичета в различните възрасти да имат възможност да присъстват на интерактивни и увлекателни уроци, проведени от сдружение "Българска история".

Традицията започна по идея на Давид Давидов - вицепрезидент на Българска федерация по волейбол, и Владимир Николов - координатор на националните отбори.

Първи лекция имаха момчетата на Виктор Карагьозов от националния отбор на България до 17 г. преди Европейското първенство.

Сега специален урок в заседателната зала на спортна зала "Левски София" имаха националите до 19 г., водени от Мартин Стоев.

На изключително талантливите млади български волейболисти предстои пътуване за Иран, където от 24 август до 2 септември е шампионатът на планетата в тази възраст при момчетата.

Преди да тръгнат на мисия за възможно най-достойно представяне на България, националите ни взеха участие в интригуващата лекция от съоснователя на сдружение "Българска история" Марио Мишев.

"За мен беше чест да се срещна с момчетата от националния отбор до 19 години и да прекарам един час по история с тях. Силно се надявам разказаното от мен да им се е сторило интересно и да послужи вдъхновяващо в подготовката им за предстоящото Световно първенство в Иран. Лично аз съм сигурен, че примерите от историята могат да са от полза в подобни значими моменти от спортната им кариера", заяви Марио Мишев след лекцията с акцент върху личностите на Дончо Колев (Дан Колов), Пенчо Семов и ген. Владимир Вазов.

След края на събитието продължи и друга част от създадената традиция – националите получиха и по едно българско знаме. Трибагрениците им бяха връчени от Марио Мишев и Евгени Иванов-Пушката.

Дългогодишният български национал Евгени Иванов отправи мотивационни волейболни послания към спортните звезди на бъдещето.

С усмивка пожела на младите национали да използват българските знамена "по предназначение" след успех на световното първенство в Иран и големите шампионати, които тепърва им предстоят.

Разказа на талантите и за спечелената от него и съотборниците им световна титла до 21 г. точно преди 30 години в Египет и пожела на националите да заслужат и изживеят същите шампионски емоции, каквито неговото поколение изпита през 1991 г..

Част от волейболистите от тима на Мартин Стоев ще бъдат и в селекцията на Найден Найденов за Световното първенство до 21 г. от 23 септември до 4 октомври, на което България е домакин заедно с Италия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пети уикенд на протести срещу мерките във Франция
Пети уикенд на протести срещу мерките във Франция
Корнелия Нинова: Потресаващи са кадрите, които показват насилие над протестиращи
Корнелия Нинова: Потресаващи са кадрите, които показват насилие над протестиращи