НОВИНИ

България U19 удари Белгия за втора победа на Световното

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:58, 26.08.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
българия u19 мина белгия втора победа световното
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за юноши до 19 години записа втора победа на Световното първенство за юноши в Иран, след като надигра убедително с 3:0 (32-30, 25-17, 25-15) състава на Белгия.

Волейболистите на Мартин Стоев категорично бяха по-добрия отбор в срещата, но въпреки това можеха да изпуснат в първия гейм, в който пропиляха аванс от три точки.

При 24-21 изглеждаше, че "лъвчетата" безпроблемно ще вземат първата част, но белгийците съумяха да изравнят резултата. На българите дори им се наложи да отразяват два сетбола, преди най-накрая да успеят да затворят първата част след 32-30.

Това като че ли свали напрежението от нашите волейболисти, които във втория и третия гейм рано-рано отвориха сериозна разлика в резултата и безпроблемно спечелиха частите с по 25-17 и 25-15, за да се поздравят с крайния успех в срещата.

С тази победа България U19 запази 2-то място в тази Група С, като "лъвчетата" са с актив от 2 победи и 1 загуба, докато с две поражения белгийците са 4-ти, като само по-добрите им показатели при спечелени/загубени точки ги поставят пред 5-ия в подреждането Камерун.

Утре, момчетата на Мартин Стоев имат ден почивка, а в събота ги очаква последната среща от групата именно срещу африканския тим.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха 14 нерегистрирани лични стопанства в Пловдивско
Разкриха 14 нерегистрирани лични стопанства в Пловдивско
Откриват международния фестивал "Мартенски музикални дни" през септември
Откриват международния фестивал "Мартенски музикални дни" през септември