НОВИНИ

България U21 с ценен успех по пътя към Евро 2021, Сърбия ни направи услуга

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:16, 10.10.2020
Чете се за: 01:15 мин.
Футбол
българия u21 ценен успех пътя евро 2021 сърбия направи услуга

Младежкият национален отбор на България постигна поредния си важен успех в квалификациите за Евро 2021, след като надигра Латвия с 1:0 на ст. „Славия“ и се доближи само на две точки от втория в класирането Полша.

Футболистите на Александър Димитров контролираха изцяло събитията на терена и заслужено се поздрави с успех срещу връстниците си от Латвия.

Мачът обаче можеше да започне неприятно за българите, когато в 2-та минута Юнис Гринберг стреля опасно от дълга дистанция, но за щастие топката се отби в страничния стълб.

Домакините отговориха в 7-та минута чрез Георги Русев, който центрира остро, а Зеленковс опита да изчисти, но вместо това кълбото рикошира в крака му и премина на сантиметри от целта.

"Лъвовете" продължиха с натиска, като малко преди почивката Тонислав Йорданов получи добра възможност да стреля, но нападателят не успя да се разпише.

Още в началото на второто полувреме Латвия остана с човек по-малко на терена след втори жълт картон на нападателя Марко Регза и това осигури допълнителен импулс в играта на „лъвовете“.

Логичното се случи в 67-ата минута, когато Здравко Димитров отправи силен удар отляво, а стражът на Латвия изби към Георги Русев, който центрира към Станислав Иванов и крилото на Левски с глава намери мрежата за 1:0.

До края България не позволи на съперника да застраши сериозно вратата на Даниел Наумов и така нашият тим се поздрави с ценния успех.

Добрите новини за нашите обаче дойдоха от съседна Сърбия, където домакините надиграха също с 1:0 тима на Полша.

Така след 3 дни българи и поляци ще се изправят в директен сблъсък за второто място в групата, което потенциално може да осигури място на финалите в Унгария и Словакия догодина.

За момента възпитаниците на Александър Димитров са трети с 14 точки, докато "Дружина Полска" са с 16 пункта.

След прекия сблъсък на двата тима ще им предстои по още един двубой до края на квалификациите. На 17 ноември България ще приеме Естония в София, докато Полша ще домакинства на латвийците.

Съставът на България: Даниел Наумов, Ертан Томбак (46 - Виктор Попов), Андреа Христов, Петко Христов, Ангел Лясков, Илия Юруков, Асен Чандъров (63 - Здравко Димитров), Илиан Илиев (89 - Ивайло Найденов), Георги Русев (78 - Лъчезар Котев), Тонислав Йорданов (63 - Владимир Николов), Станислав Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Иванов: Просто сме много силни
Станислав Иванов: Просто сме много силни
Ангел Джамбазки: Резолюцията на ЕП се използва предизборно
Ангел Джамбазки: Резолюцията на ЕП се използва предизборно