НОВИНИ

България в съдбоносен мач за класиране на 1/8-финалите на ЕвроВолей 2021

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:00, 09.09.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
българия съдбоносен мач класиране финалите евроволей 2021
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже излиза днес следобед в последния си двубой от груповата фаза на ЕвроВолей 2021 срещу Беларус в директен спор за продължаване към следващата фаза.

Волейболистите на Силвано Пранди започнаха с два успеха на шампионата, но след това инкасираха поражения от отборите на Италия и Словения.

По-притеснителното при тези две загуби беше, че "лъвовете" изобщо не успяха да се противопоставят на своите съперници, което ги задължава днес да търсят победа срещу белорусите, ако искат да избегнат шокиращо отпадане още в групите.

От друга страна, съставът на Беларус вече поднесе една мини изненада, побеждавайки с 3:1 домакините от Чехия. Вчера, те надиграха категорично и аутсайдера Черна гора, като тези два успеха запазват всички шансове на Виктар Бекша за място на 1/8-финалите.

Въпреки всичко казано до момента, България си остава абсолютен фаворит в този двубой заради по-големия си опит и цялостната класа, която нашите притежават.

При победа "лъвовете" ще заемат 3-то или 4-то място в тази Група В, което означава, че в 1/8-финалите ще ги очаква много тежка задача срещу олимпийския шампион Франция или силния отбор на Германия.

Загубата пък директно ще изхвърли нашите от турнира и ще означава, че това е най-слабото представяне на трикольорите в историята на Европейските първенства.

Ще успеят ли "лъвовете" да превъзмогнат двете тежки поражения и да се справят с Беларус, или днес ще бъде сложен край на мечтите им за добро представяне на ЕвроВолей 2021? Отговорът на този въпрос ще стане ясен днес от 17.00 часа в "Остравар Арена" в Чехия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дания обвързва социалните помощи за мигранти с полагане на труд
Дания обвързва социалните помощи за мигранти с полагане на труд
Омбудсманът: Участието в преброяването трябва да е съобразено с възможностите на гражданите
Омбудсманът: Участието в преброяването трябва да е съобразено с възможностите на гражданите