НОВИНИ

България загуби от Босна и Херцеговина в турнира по тенис Купа "Дейвис"

В среща на двойки, Александър Донски и Александър Лазаров отстъпиха с 6:7 (10), 3:6 на Дамир Джумхур и Мирза Башич

Купа
Снимка: Българска федерация по тенис
bnt avatar logo
от БНТ
16:05, 04.02.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

България загуби плейофа за оставане в Световна група I на Купа "Дейвис", след като претърпя трето поражение от Босна и Херцеговина. В среща на двойки, националните ни състезатели Александър Донски и Александър Лазаров отстъпиха с 6:7 (10), 3:6 на тандема Дамир Джумхур / Мирза Башич. Двубоят се проведе в тенис център „Авеню" в Бургас.

Първият сет на срещата беше изключително равностоен, като в него пробиви нямаше. Така заслужено се стигна до тайбрек, в който гостите от Босна и Херцеговина се наложиха с 12:10 точки, реализирайки четвъртия си сетбол. Донски и Лазаров също стигнаха до два сетбола, но при сервис на съперника не успяха да ги реализират.

Един пробив, нанесен в четвъртия гейм на втория сет при сервис на Донски, се оказа достатъчен за Джумхур и Башич да затворят двубоя, с което и да подпечатат оставането на тима им в Световна група I.

"Мисля, че първия сет играхме един от най-добрите сетове, които сме играли някога. Те също играха на много високо ниво. Джумхур в последния момент го включиха на двойки, което според мен беше правилно. Тази зала му пасва, много е бърз и има чувство на мрежата", сподели след срещата Александър Лазаров.

Дуелът България – Босна и Херцеговина ще приключи с двубой между Пьотр Нестеров и Андрей Недич, чийто изход е без значение за крайния победител.

Националният отбор на България изпада в Световна група II на отборния турнир. Следващият двубой на националите ни ще бъде през септември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Ганев и кметът на Гурково обсъдиха създаването на нов волейболен клуб
Любомир Ганев и кметът на Гурково обсъдиха създаването на нов волейболен клуб
Последният Салернитана се добра до точка в гостуването си на Торино
Последният Салернитана се добра до точка в гостуването си на Торино