НОВИНИ

България загуби от Франция на старта на Лигата на нациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:48, 28.05.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
българия загуби франция старта лигата нациите
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол стартира с тежко поражение от "петлите" в тазгодишното издание на Лигата на нациите, което се провежда в "балон" в Римини, Италия.

"Лъвовете" отстъпиха с 0-3 гейма (25:27, 21:25, 23:25), като определено могат да съжаляват за изгубения първи гейм и донякъде за пропуснатите възможности в третата част.

Срещата започна чудесно за нашия отбор, като в първите минути французите допуснаха няколко грешки, които позволиха на България да поведе с 5:1 точки. Постепенно играчите на Лоран Тили намериха своя ритъм и поизравниха играта, но Цветан Соколов и компания все така поддържаха разлика от 3-4 пункта. Така се стигна до 24:21 в наша полза и три поредни сетбола. В този момент нервите на нашите момчета не издържаха и те допуснаха обрат, пропилявайки общо четири възможности да затворят гейма. Така след 27:25 Франция поведе в резултата.

Вторият гейм започна равностойно, като играта вървеше точка за точка до 8:8. Тогава французите направиха серия от пет поредни точки, която им осигури комфортна преднина. За съжаление, българите така и не успяха да се доближат в резултата в следващите минути и след 21:25, загубиха и втория гейм в мача.

Третата част отново протече равностойно, като в средата българите съумяха да отворят разлика от три точки при 17:14. Търпеливата игра на "петлите" обаче даде резултат и те стигнаха до равенството при 19:19. Уви, отново в решителните моменти "лъвовете" допуснаха няколко неточности, които се оказаха фатални и така след 23:25 възпитаниците на Силвано Пранди трябваше да преглътнат загубата.

Цветан Соколов бе най-резултатен от всички на игрището със своите 19 точки, докато за победителите Ясин Лоти и Жан Патри отбелязаха по 10. Силен дебют за България направи 18-годишния Денис Карягин, който влезе от пейката и се отчете с 6 пункта, втория най-добър показател в отбора на "лъвовете".

За щастие, националният отбор ще има шанс да се реваншира още в утрешния ден, когато на Цветан Соколов и компания им предстои мач срещу Австралия. Двубоят е с начален час 16:00 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов отговори на упреците, че е "изцедил" хазната
Борисов отговори на упреците, че е "изцедил" хазната
Флашмоб във Видин в подкрепа на хората с интелектуални затруднения
Флашмоб във Видин в подкрепа на хората с интелектуални затруднения