НОВИНИ

България загуби от Пуерто Рико в последния си двубой на олимпийската квалификация в Токио

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:14, 24.09.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
българия загуби пуерто рико последния двубой олимпийската квалификация токио
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за жени завърши с поражението участието си на олимпийската квалификация в Токио, Япония, след като в последната си среща отстъпи с 1:3 (14:25, 25:20, 18:25, 12:25) гейма на състава на Пуерто Рико.

Двубоят започна позитивно за "лъвиците", в които в откриващия гейм поведоха с 5:2, но последва серия от 9 поредни точки в полза на пуерториканките, което им позволи да поведат с 11:5 и до края на първата част контролираха преднината си, за да стигнат до успех с 25:14.

Вторият сет премина изцяло под диктовката на българките, които в самото начало отвориха разлика от 7 пункта при 9:2 и впоследствие не допуснаха противника да се върне в битката, слагайки точка на спора след 25:20.

За съжаление, волейболистките на Лоренцо Мичели не успяха да продължат с добрите си изяви, губейки третия и четвъртия гейм съответно с 18:25 и 12:25.

По този начин България приключва участието си на олимпийската квалификация на предпоследното 7-о място в класирането с баланс 1-6 и актив от 5 точки, като единствената ни победа дойде преди няколко дни срещу състава на Перу, който дори по-късно днес да победи Аржентина със сигурност ще остане зад "лъвиците" в крайното подреждане.

Междувременно с успеха си днес Пуерто Рико си гарантира 4-ата позиция в тази олимпийска квалификация, която тимът завършва с баланс 4-3 и актив от 11 точки.

В нашата група Турция вече си осигури виза за ЛОИ Париж 2024, а днес в директен спор за втората квота един срещу друг се изправят отборите на Япония и Бразилия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски награди двама полски доброволци
Зеленски награди двама полски доброволци
Лавров: Предложеният от Украйна план за мир е абсолютно нереалистичен
Лавров: Предложеният от Украйна план за мир е абсолютно нереалистичен