НОВИНИ

България завърши годината с нулево реми в Люксембург

Български национален отбор по футбол за мъже Спас Делев
Снимка: Start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 20.11.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол завърши 0:0 като гост срещу тима на Люксембург в последния двубой на "трикольорите" за календарната 2022 година.

В началото на двубоя и двата тима имаха положения в преден план. Кирил Десподов изведе Спас Делев сам срещу вратаря, но стражът Ралф Шон пресече подаването, като изпрати топката в ръката на българския нападател. Впоследствие Делев изпрати все пак кълбото в мрежата на домакините, но попадението не бе зачетено.

До почивката "лъвовете" продължиха да бъдат по-дейния тим в предни позиции, като отправиха три точни удара, но в крайна сметка до гол така и не се стигна.

Първото полувреме бе белязано и от редица груби единоборства, като главният съдия Манфредас Лукянчукас показа цели осем жълти картона - 5 за играчите на Люк Холц и три за възпитаниците на Младен Кръстаич.

През втората част домакините от Люксембург създадоха по-интересните ситуации, а най-близо до попадение бе Ивандро Борхес, чийто изстрел отблизо обаче се отби от страничния стълб.

В края на срещата пък страната от Великото Херцогство остана с човек по-малко, след като Данел Синани получи втори жълт картон за настъпване срещу Илиан Илиев.

Така, последният съдийски сигнал дойде при резултат 0:0, а за България това бе първо равенство под ръководството на Младен Кръстаич, който започна престоя си начело на "трикольорите" с три поредни победи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младен Кръстаич и възпитаниците му са доволни от изявите на тима
Младен Кръстаич и възпитаниците му са доволни от изявите на тима
Ивайло Иванов изведе ЦСКА до титлата на държавното по джудо
Ивайло Иванов изведе ЦСКА до титлата на държавното по джудо