НОВИНИ

Българка направи фотосесия за новата колекция на Диор

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:43, 06.02.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Още
Слушай новината

Още една българка ни накара да с почувстваме горди през тази седмица. Елина Кешишева направи фотосесия за новата колекция на прочутата модна къща Диор. Не само от модния свят са впечатлени от снимките - картини на Кешишева.

Изящни, грабващи, мистични – като ренесансови картини. Фотосите на Елина Кешишева продължават линията на прочутия моден бранд, да разкрива силата на изкуството. За четвърти път българката – модел и фотограф работи за модния гигант.

"Беше много интересно - аз получих обаждане от един от големите арт директори в света. Каза, че ме е избрал за една страхотна кампания, но не мое да каже какво е. И трябваше да изчакам два дни, за да разбера, че е за Диор, което е страхотно - това е най-голямата модна къща. Общо взето стилът, в който снимам, което е много ласкаещо - е приложен към цялата работа, която правя за тях", разказа Елина Кешишева.

Вдъхновението за колекцията на Мария Грация Чиури и фотосесията идва от таро картите. Екип от 150 души, с виртуозни коафьори и гримьори се включват при заснемане на сцените.

"Истината е, че от няколко години ес насочвам към тип фотография, която напомня на картини, ренесанс, барок, на класическа живопис. Мисля, че това беше причината Диор да се обърне към мен тази есен", споделя още Елина Кешишева.

Тя е от двете страни на модния подиум и много добре знае докъде може да разчитате на моделите.

"Може би това е най-трудното, когато работим с повече от двама човека. Как да създадем настроение и хората да изглеждат естествени. Аз работя с модели, но работата, която искам те да направят, е по-скоро на актриси и тогава отнема доста време и доста обясняване. Говоря на два езика и ръкомахам ужасно много", разкри още Елина.

Минути преди нашия разговор Елина Кешишева имаше среща с Диор за нов проект. Обещава съвсем скоро да разкрие подробности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 30 акта за нарушения на мерките в София
Над 30 акта за нарушения на мерките в София
На плаж през февруари: Бургазлии влязоха в морето
На плаж през февруари: Бургазлии влязоха в морето