НОВИНИ

"Българската Коледа" помага за лечението на 10-годишния Александър от Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 16.12.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Българската Коледа
Слушай новината

Благодарение на кампанията "Българската Коледа" възможност за лечение получава и 10-годишният Александър от Пловдив. Момчето, което е със Синдром на Даун, има нужда от постоянна терапия с логопед, за да почне да говори.

Борбата за развитието на Александър започва от самото му раждане. Първите му срещи с логопед са когато е само на девет месеца. От две години лечението на момчето е подкрепено от "Българската Коледа".

"Няма ваканция, няма делник, няма празник, общо взето сме си два пъти в седмицата на логопед. Сега подготвям документите за третото ни кандидатстване към "Българската Коледа", това е едно доста голямо облекчение за семейството ни, чисто финансова помощ", каза Весела Димитрова - майка на Александър.

Александър посещава масово училище, където се обучава по индивидуална програма. С удоволствие ходи и в логопедичния кабинет.

Продължаването на терапията е от съществено значение, за да започне Алекс да се изразява свободно.

А Александър бележи успехи и в плуването, с което се занимава от шест години. Гордостта на момчето са двата медала, които е спечелил още на първото си състезание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СБЖ връчи годишните си награди
СБЖ връчи годишните си награди
20 села в Смолянско без ток, в Триград още са без питейна вода
20 села в Смолянско без ток, в Триград още са без питейна вода