НОВИНИ

Българските национали по бокс спечелиха галавечерта в Свиленград

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:11, 10.12.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
българските национали бокс спечелиха галавечерта свиленград
Слушай новината

Отбор "Лъвове", изграден основно от представители на националния ни отбор по бокс, спечели галавечерта на Националната боксова лига която се състоя в Свиленград, след като надигра състава на Вълците със 7:1 победи.

В първата среща от програмата Рами Киуан откри сметката на „Лъвове" с категоричен успех с 3:0 над молдовеца Андрей Време. Сблъсъкът, в категория до 75 килограма, премина под диктовката на родния национал, който бе убедителен и напълно заслужено взе победата.

След това обаче украинецът Никита Горбатенко донесе първия успех за "Вълци" и изравни общия резултат, побеждавайки с 3:0 гласа с Марио Вергиев. Горбатенко, който живее и тренира във Варна, се представи много убедително и ликува в категория до 92 килограма.

Минути по-късно Уилиам Чолов върна аванса на "Лъвове". Във втората среща до 75 килограма многократният ни европейски шампион при подрастващите преодоля молдовеца Владислав Николау с 3:0. Националът ни получи аркада в средата на битката, но въпреки това не трепна и взе крайната победа.

След него на ринга се качиха Хавиер Ибаниес и Даниел Окоман от Молдова. Олимпийският и световен шампион за младежи записа трета победа за "Лъвове". Националът ни се поздрави с успех с 3:0 при 57-килограмовите, но срещна сериозни затруднения, най-вече в първия рунд. В него молдовецът даде всичко от себе си, след което Хавиер успя да охлади устрема му и във втората и третата част доминираше по пътя към победата.

В същата категория успех за "Лъвове" записа и Даниел Асенов. Тайсъна от Кукорево вдигна публиката на крака с изявите си в мача с Християн Баев. Многократният европейски шампион за мъже и младежи ликува с 3:0 срещу представителя на "Вълци". Двубоят бе белязан и от тежкия удар с глава, който Даниел инкасира, но това не охлади устрема му към победата.

Кристиян Николов донесе петия успех за "Лъвове". В категория до 80 килограма той бързо намери правилната дистанция и с много точни и прецизни удари се поздрави с победа с 3:0 гласа над Андрей Чириаков от Молдова.

С голям интерес се очакваше и мачът на Радослав Росенов с друг молдовец – Виктор Вакула. Големият талант на България, носител на 5 титли от европейски първенства при подрастващите, сътвори шоу за публиката. В типичния си стил, с движение по ринга и провокации към съперника си, Росенов ликува с 3:0 гласа в категория до 63.5 килограма и донесе шеста победа за "Лъвове".

Програмата завърши с още един успех на българските представители. Той дойде от ръкавиците на Йордан Морехон при най-тежките, +92 килограма. Олимпийският шампион за младежи, който боксира за националния ни отбор, се справи по убедителен начин след 3:0 с Шпейтим Шабани от Косово. Успех, който донесе и крайното 7:1 за "Лъвове" срещу "Вълци".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От утре влиза в сила зимното разписание на влаковете
От утре влиза в сила зимното разписание на влаковете
Ислямисти в Сахел пуснаха германски заложник
Ислямисти в Сахел пуснаха германски заложник