НОВИНИ

Българските национали по ММА спечелиха два златни и три бронзови медала в първия ден на европейското първенство в Белград

българските национали мма спечелиха два златни три бронзови медала първия ден европейското първенство белград
Снимка: ММА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:56, 31.03.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Два златни и три бронзови медала заслужиха състезателите от националния отбор на България по ММА след първия състезателен ден на европейското първенство за момчета (до 14 години), кадети (до 16 години) и юноши (до 18 години) в сръбската столица Белград.

Европейски титли в своите категории заслужиха Лазар Рачков (52 кг, момчета) и Мартин Петков (77 кг, кадети), докато с бронзови медали се окичиха Мартин Матев (44 кг, кадети), Петя Петрова (52 кг, кадетки) и Мартин Стоилов (72кг, кадети).

Други пет от българските атлети пък успяха да се наредят сред най-добите шест в категориите си - Каан Ибрям (40 кг, момчета), Йордан Иванов (57 кг, момчета), Георги Русев (57 кг, кадети), (Александър Делчев (44 кг, кадети), Данаил Милчев (63 кг, кадети).

"Първият ден на европейското първенство в Белград се оказа много успешен за нас. Радвам се, че въпреки крехката възраст на състезателите и това, че повечето от тях участват за пръв път на голямо първенство, те успяха да представят достойно страната ни на най-големия международен форум по ММА, организиран в Европа. Поздравявам всички медалисти, техните лични и национални треньори, както и всички, които са съпричастни към дейността на Българска федерация по ММА и ни подкрепят. Класирането сред петте най-добри страни в Европа, сред 32 държави участнички е огромен успех. Надявам се да продължим да се представяме така успешно и в следващите състезателни дни на европейското първенство", заяви Станислав Недков, председател на Българска федерация по ММА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкуствен дъжд спасява реколтата от суша
Изкуствен дъжд спасява реколтата от суша
Захлаждане, валежи и гръмотевици през новата седмица
Захлаждане, валежи и гръмотевици през новата седмица