НОВИНИ

Българският гимнастик Теодор Трифонов се включи в благотворителна кауза

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:19, 30.10.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
теодор трифонов осигури българия първи медал световната купа спортна гимнастика варна
Слушай новината

Българският гимнастик Теодор Трифонов се включи в благотворителната кауза за набирана на средства за лечение на Кристина Динкова, която страда от множествена склероза.

Трифонов дари своя бронзов медал от турнира в Букурещ по-рано през тази година, а отличието беше продадено за 200 лева, които ще бъдат преведени по сметката на Динкова като част от инициативата "Да върнем усмивката на Криси".

Състезателят по спортна гимнастика е взел решение и да се раздели със свое спортно горнище, на което е поставил цена от 150 лева, които също ще бъдат дарени за каузата, която има за цел да помогне на Кристина Динкова.

Лечение за множествена склероза няма. Има медикаменти, имуномодулатори и имуносупресори, които могат да променят курса на развитието. Най-обещаващата терапия за стопиране на прогреса при Множествена склероза е трансплантация на автоложни (хематопоетични) стволови клетки. След стимулиране се реколектират стволовите клетки, в лабораторни условия се отделят здравите от провъзпалителните Т-клетки. Прави се тридневна химиотерапия да анулира "паметта"на имунната система и се трансплантират здравите клетки. Криси има предложение за трансплантация в Клиниката по хематология "Пирогов" в Москва. Сумата, което е необходима за тези процедури е 50 000 евро.

Можете да се включите в благотворителните търгове на Василена Василева, като закупите артикул, дарен от известен български спортист - с автограф. Нейният профил там е следният: Levskarkata Vasileva Vasileva (Levskarkata).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж атакува миграционна служба във Великобритания, след което се самоуби
Мъж атакува миграционна служба във Великобритания, след което се самоуби
Красимир Инински: Момчетата показаха голямо израстване
Красимир Инински: Момчетата показаха голямо израстване