НОВИНИ

Българският лекарски съюз подкрепя затягането на мерките

bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 23.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Здраве

Българският лекарски съюз подкрепя затягането на мерките, заяви д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

Но това е част от проблема. Трябва да се решават и други проблеми, за да излезем след три седмици с по-добри резултати и показатели относно епидемията.

Според д-р Брънзалов кривата расте нагоре, но имаме все повече оздравели. Той изрази надежда оздравелите да бъдат два пъти повече от заболелите в следващите три седмици и този тренд да се запази.

Той посочи, че още август месец е предложено да се въведат ангигенните тестове, препоръчани от всички възможни организации в Европа, а ние никъде не ги споменаваме. „Те са в положение някъде се правят, някъде не се правят“.

Брънзалов каза, че "има много неща в анекса към Националния рамков договор, които не търпят отлагане" и БЛС няма да се съгласят да бъде подписан в този работен вариант.

Заместник-председателят на Лекарския съюз посочи, че предвидените 1000 лева се дават на калпак и не за всички лекари, които работят в системата на първична извънболнична медицинска помощ. Дават се на тези, които са ръководители на лечебни заведения и които имат наети лекари според правилата на касата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат по-строги мерки, с обещание за разхлабването им по Коледа
Предлагат по-строги мерки, с обещание за разхлабването им по Коледа
Ученици приготвят храна за медиците на първа линия в Смолян
Ученици приготвят храна за медиците на първа линия в Смолян