НОВИНИ

Глобиха 8 заведения в София

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 23.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Бизнес

8 от проверените 24 столични заведения в петък срещу събота са санкционирани от Столичната РЗИ.

В петък срещу събота Столичната РЗИ провери 24 от вечерните заведения в София. Най-честото нарушение е неспазване на ограниченото работно време до 23.30, въпреки че точно това предложение дойде от браншовите организации.

Не се спазва и дистанция между клиентите и се позволява струпване на хора. Някои от заведенията дори не допуснаха екипите на РЗИ да направят проверките и затвориха клиентите си.

В резултат на това на една от клиентките ѝ прилошава и викат Бърза помощ. В друг частен клуб освен струпване на хора, са открити и наркотици. Задържани са четирима и са образувани досъдебни производства.

В този ресторант за втори път са нарушени мерките. Санкцията е глоба от 500 до 2000 лева и затваряне на заведението за неопределено време.

"Обектът работи след 23.30. Не бяха допуснати екипите към 4 часа в този обект. Нямаше отстояние 1,50 между клиентите. Във връзка с всичките нарушения, и пандемия и противоепидемичните мерки, обектът е спрян", каза д-р Ина Балаланова, директор Дирекция "Обществено здраве" РЗИ - София.

Екипът на затвореното заведение остана зад заключената врата и не коментира. При проверката в заведението е имало около 200 човека.

"Имаше в един друг обект в центъра - 100 човека. С кодове за пускане, конспиративни едва ли не методи на действие. Просто призовавам всички граждани да бъдат отговорни", каза д-р Ина Балаланова, директор Дирекция "Обществено здраве" РЗИ - София.

В следващите дни продължават и проверките в хранителните магазини и обектите за бързо хранене.

Автор: Ростислава Генчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици приготвят храна за медиците на първа линия в Смолян
Ученици приготвят храна за медиците на първа линия в Смолян
Георги Свиленски: Утре в пленарна зала БСП ще изложи свои предложения за Бюджет 2021
Георги Свиленски: Утре в пленарна зала БСП ще изложи свои предложения за Бюджет 2021