НОВИНИ

Георги Свиленски: Утре в пленарна зала БСП ще изложи свои предложения за Бюджет 2021

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 23.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Политика

Депутатите от БСП ще изчакат първо да се получи кворум в залата, а след това ще влязат, за да представят своите предложения за бюджета. Това заяви Георги Свиленски, член на ИБ на БСП и заместник-председател на ПГ на социалистите, който гостува в "Още от деня".

Свиленски обвини парламентарното мнозинство в лицемерно поведение в зала при гласуването, с което беше отхвърлено на ветото на президента за нерегламентираните превози.

Според депутатът от опозицията протестите на превозвачите трябва да бъдат насочени не към президента и опозицията, а към държавните органи, които носят отговорността и би трябвало да упражняват контрола. Проблемът бил именно в липсата на контрол, смята Свиленски.

Социалистът коментира днешния брифинг на Щаба, при който стана ясно, че отново строго се затягат противоепидемичните мерки, като това ще включва затваряне на заведения, магазини, училища. Според Свиленски и този път имало противоречие между думите на премиера, че затваряне на държавата не е необходимо и изявленията на министъра на здравеопазването, че такива мерки се налагат и ще влязат в сила от петък.

Освен това, по мнението на Свиленски на брифинга в МС би трябвало да присъстват и министърът на икономиката, и министърът на социалната политика, тъй като новите мерки щели доведат за много хора до загуба на работа или неплатени отпуски. Това са проблеми, за които би трябвало да се обявят мерки за финансова и социална подкрепа.

Гледайте повече теми от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобиха 8 заведения в София
Глобиха 8 заведения в София
"Електра" с премиера на българската оперна сцена
"Електра" с премиера на българската оперна сцена