НОВИНИ

Българският национален отбор излиза срещу Швейцария в последната си битка за 2021 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:54, 15.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
българският национален отбор излиза швейцария последната битка 2021 година
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол ще изиграе тази вечер последния си двубой за 2021 година - гостуване на Швейцария в Люцерн в световните квалификации.

Отборът, воден от Ясен Петров, отдавна се прости с шансовете си за място на Мондиала в Катар, но както и самият селекционер увери, "лъвовете" ще се борят за победата тази вечер.

Последният двубой на българския национален отбор от квалификациите за Световното първенство по футбол в Катар можете да гледате пряко в ефира по БНТ 1 и онлайн на bntnews.bg/sport от 21.45 часа.

Напрежението тази вечер ще бъде изцяло в полето на домакините, които са въвлечени в люта битка за първото място в групата с отбора на Италия.

И двата тима имат по 15 точки преди решителните мачове тази вечер, но към момента "Скуадра Адзура" има лека преднина заради по-добрата си голова разлика.

Това задължава швейцарците да търсят победа над българските национали със сериозна голова разлика, като техният селекционер Мурат Якин се закани, че ще "кръстоносците" ше атакуват от първата минута.

"Лъвовете" все пак няма какво да губят и ще се опитат да вземат положителен резултат в Люцерн, който да им помогне в битката със Северна Ирландия за 3-то място в групата.

Освен това националите ще търсят реванш и за тежкото поражение с 1:3 в София от Швейцария през месец март на старта на квалификациите.

Междувременно, северноирландците ще имат не по-лека задача срещу другия отбор в борбата за първото място - европейският шампион Италия. Двубоят в Белфаст е с начален час 21.45 и ще може да го проследите на живо в ефира на БНТ 3.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Приключи изборният ден зад граница
МВнР: Приключи изборният ден зад граница
За кого гласуваха българите в Италия?
За кого гласуваха българите в Италия?