НОВИНИ

Балкан се върна към победния път в НБЛ след обрат над Берое

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:32, 21.03.2021
Чете се за: 01:26 мин.
Български баскетбол
балкан върна победния път нбл обрат берое

Баскетболният шампион на България Балкан (Ботевград) се върна на победния път в Националната баскетболна лига.

Тимът на Йовица Арсич надигра у дома Берое (Стара Загора) със 106-84 за първата си победа над този съперник през сезон.

Първото полувреме беше доста оспорвано с множество обрати, но след силна последна част и добра защита през второто полувреме, "балканци" спечелиха заслужено.

В игра за "зелените" се завърна Николай Грозев, който пропусна мачовете за Купата на България, а мачът пропусна Тауан Ейджи. Успехът бе 14-ти за шампионите в НБЛ, които имат и 5 поражения.

В неделя Балкан ще се присъедини към "балона" на ФИБА Къп, където във вторник излиза на осминафинал срещу швейцарския шампион Фрибур Олимпик. Мачът е от 18:00 часа и ще бъде излъчен на живо по БНТ 3.

Срещата започна доста оспорвано като Балкан имаше лек превес, но Берое се държеше близо. След тройка в последните секунди на частта Берое успя да вземе превес за 22-23. Кейлъб Бишъш донесе подем в играта на гостите и след начало на втората, когато Берое поведе с двуцифрена разлика 24-34, 6:55 оставащи до края на първото полувреме. В този момент Станимир Маринов вкара две тройки и една Крис Минков, за да доближат Балкан само на точка 35-36. За около минута Балкан стопи разликата след серия 11-2. Берое отново поведе, а минута преди края Митко Димитров възстанови аванса на Балкан за първи път от началото за кратко. На почивката двата тима се оттеглиха при 1 аванс за гостите (47-48).

Второто полувреме започна оспорвано с няколко размени на водачеството в първите 5 минути на третата като никой не успяваше да поведе с повече от 4 точки. Последва таймаут в средата на периода, след който Балкан направи серия 12-3, за да се откъсне сериозно напред (65-57). Най-голямата разлика в полза на нашите стигна 14 (76-62) секунди преди края, а тройка в последната секунда на Бероя я намали на 11 след третата. В последната част Балкан не даде шанс на своя съперник и със здрава защита и спечели убедително двубоя. Ботевградчани вкараха 27 точки от грешки на съперника срещу само 9 на Берое от този показател.

Дарко Балабан бе най-резултатен за Балкан с 24 точки и 7 борби. Капитанът Митко Димитров реализира 19, а с 14 точки и 6 асистенции се включи Станимир Маринов. Крис Минков вкараа 13. Сияни Чеймбърс направи дабъл-дабъл с 12 точки и 10 асистенции. Божидар Аврамов има 10 точки и 7 асистенции.

За Берое Кейлъб Бишъп бе най-резултатен с 16 точки, а по 15 имаха Павел Маринов и Дижми Гавин (+ 9 асистенции). По 13 имаха Брейди Роуз и Седариан Рейнс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Батков пред БНТ: БФС да прави Конгреса, стига са се мотали!
Батков пред БНТ: БФС да прави Конгреса, стига са се мотали!
Късен щурм прати Сити на 1/2 финал за ФА Къп
Късен щурм прати Сити на 1/2 финал за ФА Къп