НОВИНИ

Балкан си отмъсти на Черноморец за двете загуби по-рано през сезона в НБЛ

балкан отмъсти черноморец загуби рано сезона нбл
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
23:07, 18.04.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Балкан (Ботевград) записа първа победа над Черноморец този сезон в Националната баскетбола лига. След две загуби в предните две срещи между двата тима, този път тимът, воден от Небойша Видич, се наложи без проблем над своя съперник у дома с 92:70, след като водеше през целия мач.

Така ботевградчани си гарантираха второ място в редовния сезон и в момента са с актив 19-6.

Домакините от Ботевград стартираха силно двубоя с доста бърза игра и поведоха с 11-4 в първите минути. В следващите минути и двата тима допуснаха доста грешки и пропуски, но Балкан запази аванс от 6 след първите 10 минути на мача.

Домакините започнаха убедително и втория период със серия 9-0, за да поведат с 16 малко повече от 2 минути след началото на периода. "Зелените" имаха почти отлична успеваемост като за 13 минути имаха 35 точки. Разликата стана солидна и след силно включване и на Крисчън Джоунс ,който вкара 13 във втория период. За това време Небойша Видич успя да завърти почти целия състав без двамата юноши в групата си – Михаил Гавазов и Александър Гавалюгов. До почивката гостите свалиха до 13 при 49:36. На няколко пъти Черноморец свали на 10 точки в началото на третата четвърт. Един от лидерите на тима Георги Боянов вкара първи кош от игра в началото на втората част за 56:43. До края на частта Балкан запази двуцифрен аванс и след третата водеше с 15 – 70:55. Евгени Хаджирусев имаше 20 точки за бургазлии.

Двата тима играха в спокойно темпо и последния период, а мощна забивка на Уошингтън направи аванса на Балкан на 20 още 6 минути преди края. Черноморец направи серия 7-2 в средата на частта, за да се доближи до 13, но не успя да направи нищо повече, за да застраши успеха на "зелените".

ДеВон Уошингтън завърши с 18 точки за победителите. Със 17 точки и 9 борби се отличи Крисчън Джоунс, 15 вкара Николай Грозев, а по 11 вкараха Дерик Маркс и Димитър Димитров.

Евгени Хаджирусев изигра най-резултатния си мач за сезона и завърши с 25 точки. С 16 точки и 17 борби се отличи националът Андрей Иванов. Боянов обаче остана с 9.

До началото на плейофите остават още два кръга, в които балканци гостуват на Шумен на 22 април (петък) и приемат Левски на 26 април (вторник). В сряда, "зелените" срещат Сигал Прищина в ключов мач за класиране във финалната четворка. Двубоят е от 19.00 часа в "Арена Ботевград".

Черноморец пък ще гостува на Черно море Тича и на лидера Рилски спортист в последния кръг от редовния сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов шок за Барселона, Кадис матира каталунците насред "Ноу Камп"
Нов шок за Барселона, Кадис матира каталунците насред "Ноу Камп"
Трагедия сполетя семейството на Кристиано Роналдо
Трагедия сполетя семейството на Кристиано Роналдо