НОВИНИ

Балотаж в Благоевград: Илко Стоянов и Методи Байкушев се впускат във финалната битка

bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 29.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Според екзитпол на социологическата агенция "Галъп" към 20.00 ч. ще има балотаж в Благоевград. С най-много гласове е настоящият кмет на града Илко Стоянов, който преди две години спечели извънредните местни избори в Благоевград като кандидат на ИТН, сега е издигнат от инициативен комитет.

Илко Стоянов (независим) - 27,0%

Методи Байкушев (ПП-ДБ) - 24,5%

Николай Шушков (независим) - 15,6%

Атанас Камбитов (независим) - 11,1%

Румен Томов (Граждани за Общината) - 5,1%

"Не се опасявам от вот "всички срещу ГЕРБ." Имаме нови избори, в които започваме да се включваме, това означава балотажът. Разчитам на хората, показвам какво съм свършил и какво ще свърша", каза в извънредното изборно студио на БНТ Илко Стоянов.

"Благодаря за високата избирателна активност на хората. Тя показа, че гражданите искат да се промени моделът на управление на града. Излязоха хората и показаха, че не искат сегашния модел на управление да продължава. Смятам, че хората от Благоевград няма да бъдат обременени от партийни сметки, а ще гласуват за онази личност, която смятат, че наистина поражда доверие и ще доведе Благоевград към ново бъдеще. Хората не са пешки, които могат да бъдат управлявани", коментира веднага след вота Методи Байкушев.

За кметското място в Благоевград кандидатите бяха 12. Общинският съвет се състои от 41 места, а за местата в него се борят 467 души. 57,5% е избирателната активност в Благоевград. Това отчитат към 19.00 ч. от социологическа агенция "Галъп интернешънъл", партньор на БНТ в отразяването на местния вот.При предишните местни избори избирателната активност в Благоевград беше малко над 58%.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец победи Хебър с 3:1 в последния мач от 15-ия кръг на Първа лига
Лудогорец победи Хебър с 3:1 в последния мач от 15-ия кръг на Първа лига
Бургас: Димитър Николов: Благодаря на всички, които гласуваха за мен
Бургас: Димитър Николов: Благодаря на всички, които гласуваха за мен