НОВИНИ

Банкси изрисува и входа на лондонския зоопарк (СНИМКИ)

Банкси изрисува и входа на лондонския зоопарк (СНИМКИ)
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:37, 13.08.2024 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Слушай новината

Уличният художник Банкси отново изненада с графит в Лондон.

Авторството си той потвърди като публикува творбата си в профила си в Инстаграм.

Новият му графит е разположен до входа на зоологическата градина в Лондон и изобразява горила, която повдига покривало, за да освободи тюлен и птици, докато други животни гледат отвътре.

Снимки: БГНЕС

Това е деветата творба на уличния художник на животинска тематика за последните две седмици. Вчера Банкси представи осмия си графит в Лондон. Произведението изобразява носорог, който се "качва" върху стара кола "Нисан Микра". Графитът е нарисуван в Чарлтън, Югоизточен Лондон.

Творбата обаче бързо беше унищожена, след като мъж я надраска със спрей. Свидетел разказа пред Би Би Си, че "случаен младеж" "нагло се е приближил до инсталацията и я е осквернил".

Друга творба от последните дни на Банкси - пасаж с пирани, беше преместена с цел безопасност, предаде ДПА. Седмото произведение на уличния художник от поредицата на животинска тематика се намира на хълма Лъдгейт - близо до катедралата "Сейнт Пол" в центъра на града. Графитът ще бъде временно съхраняван в офисите на корпорацията "Сити ъв Лондон", на по-малко от 15 минути пеша от предишното място.

През последните осем дни уличният художник от Бристол всеки ден публикува по едно изображение на творба. Първото животно от серията се появи миналата седмица и изобразява коза на стена на сграда в близост до моста Кю в Ричмънд, югозападната част на Лондон. На следващия ден бяха нарисувани два слона, които допират хоботите си, на къща в Челси. В сряда бяха представени трио маймуни, люлеещи се на моста на метростанция "Брик лейн" в Източен Лондон.

От екипа на Банкси са заявили пред Би Би Си, че това ще бъде последната творба от поредицата, която привлече вниманието на последователите на уличния художник в последните две седмици.

Снимки: БТА и БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юбилейна сребърна монета и парична премия за Божидар Андреев от кмета на Сливен
Юбилейна сребърна монета и парична премия за Божидар Андреев от кмета на Сливен
68 язовира в област Варна са класифицирани с първа висока степен на потенциална опасност
68 язовира в област Варна са класифицирани с първа висока степен на потенциална опасност