НОВИНИ

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се е предал

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Росица Колева
06:06, 17.05.2024 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай Венцеслав Караджов се е предал доброволно.

Караджов, който е под домашен арест заради убийството на родителите си, снощи се барикадира в дома си след като е разбрал, че Върховният съд е потвърдил доживотната му присъда.

Около 17.30 часа вчера в полицията постъпва искане за съдействие от "Съдебна охрана" за отвеждане на обвиняемия.

"Същият отказва, барикадира се и заплашва служителите, че ако влязат в имота, ще има много пострадали, заплашва, че се е подготвил с опасни вещества, най-вероятно и взривоопасни", поясни директорът на полицията в Пловдив.

Тогава полицията извиква допълнително подкрепление. След идването на място на допълнителни сили е сформиран оперативен щаб с участието на психолози. Предаването на мъжа е станало след продължително убеждаване от страна на психолозите. Имало е кризисни моменти, но не се е стигнало до използване на сила.

"Не са използвани помощни средства, няма пострадали. Жилището се проверява, но към момента не са открити нито оръжия, нито взривни вещества".

Районът около дома на Караджов остава отцепен.

Преди 8 години, точно на днешния ден и точно в къщата, която се барикадира, Караджов прострелва родителите си. Поводът за престъплението - дългогодишен спор за имота. Спорът се пренесъл в съда и след като делото не излязло в негова полза, бившият полицай убил родителите си.

По време на разследването стана ясно, че престъплението е дълго и добре планирано, но оръжието така и не бе открито, а срещу Караджов бяха събрани единствено косвени доказателства. Именно това му е давало увереност и до днес да твърди, че е невинен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вариант 15 се падна за матурата по български език
Вариант 15 се падна за матурата по български език
По-топло и с по-малко валежи в петък
По-топло и с по-малко валежи в петък