НОВИНИ

Барселона измъкна победата в "Ел Класико" в края и направи решителна стъпка към титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:05, 20.03.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
барселона измъкна победата класико края направи решителна стъпка титлата
Слушай новината

Съставът на Барселона направи огромна крачка към първата си шампионска титла в последните четири сезона, след като надигра с 2:1 у дома състава на Реал Мадрид във второто издание на "Ел Класико" през този сезон в Ла Лига.

Успехът осигури на "каталунците" аванс от 12 точки на върха в подреждането пред големия съперник при оставащи 12 кръга до края на кампанията.

Домакините от Барселона стартираха по-активно на своя "Камп Ноу", но бяха попарени още в 9-ата минута, когато центриране на Винисиус Жуниор беше отклонено от Роналд Араухо в собствената му врата, което даде аванс в резултата на Реал Мадрид.

Попадението определено наруши за момент ритъма на Барса, но постепенно момчетата на Шави отново заиграха по-добре и точно преди почивката стигнаха до изравнително попадение чрез Сержи Роберто, който се възползва от разбъркване в наказателното поле на гостите и с премерен изстрел възстанови паритета.

През второто полувреме "каталунците" изглеждаха като по-активния тим, но на няколко Роберт Левандовски нямаше късмет в завършващата фаза, а в един от случаите Тибо Куртоа се намеси решително след удар на Рафиня.

Тези пропуски на Барселона можеха да бъдат наказани от Реал Мадрид десетина минути преди края на редовното време, когато "белите" вече бяха поизравнили играта и дори стигнаха до гол чрез резервата Марко Асенсио. За късмет на домакините юношата на Майорка беше в положение на засада и след намеса на системата ВАР голът беше отменен.

Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато Алехандро Балде достави центриране по земя отляво в наказателното поле, което стигна до непокрития Франк Кесие и котдивоарецът с удар в близкия ъгъл хвърли в екстаз феновете на "каталунците" по трибуните, носейки трите точки на Барселона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серхио Перес триумфира в Гран при на Саудитска Арабия
Серхио Перес триумфира в Гран при на Саудитска Арабия
Ювентус взе минимално дербито с Интер след спорен гол и се доближи до топ 4
Ювентус взе минимално дербито с Интер след спорен гол и се доближи до топ 4