НОВИНИ

Барселона извоюва труден успех при визитата си на Виляреал

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:57, 27.11.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
преобразена барселона извоюва труден успех виляреал
Слушай новината

Отборът на Барселона записа втори последователен успех под ръководството на Шави Ернандес в испанската Ла Лига, след като надигра с 3:1 като гост състава на Виляреал в много оспорван двубой на "Естадио де ла Серамика".

По този начин "каталунците" вече с актив от 23 точки заемат 7-то място в подреждането, докато "жълтата подводница" е на 12-та позиция с 16 пункта.

Всичките четири попадения дойдоха след почивката, макар двата тима да имаха своите шансове и през първото полувреме, когато гостите удариха греда чрез Гави.

Барса все пак откри резултата в 49-та минута, когато точен беше Френки Де Йонг. Първоначално попадението на нидерландеца беше отменено заради засада, но системата ВАР се намеси, за да установи, че позицията на бившия футболист на Аякс е била напълно редовна и така гостите поведоха.

Унай Емери реагира и пусна в игра Самуел Чуквуезе и нигерийският футболист му се отплати с изравнителен гол в 76-ата минута.

След този момент домакините поеха инициативата и изглеждаха като отбора, който е по-близо до гола до 88-ата минута. Тогава, груба грешка на Еступиниан позволи на Мемфис Депай да открадне топката, да премине покрай вратаря Рули и да се разпише за 2:1.

В добавеното време на срещата пък Фелипе Коутиньо бе повален в наказателното поле и реализира отсъдената дузпа, за да фиксира крайния резултат и първата победа на Барселона като гост в Ла Лига през сезона.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много ветровито и необичайно топло
Много ветровито и необичайно топло
"Дефиле на младото вино" - в Пловдив дегустират вина от 42 изби
"Дефиле на младото вино" - в Пловдив дегустират вина от 42 изби