НОВИНИ

Барселона разгроми Реал (Мадрид) насред "Бернабеу"

барселона разгроми реал мадрид насред бернабеу
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
01:09, 21.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Барселона постигна впечатляваща победа с 4:0 над големия си съперник Реал (Мадрид) в двубой от 29-ия кръг на испанската Ла Лига.

"Каталунците" откриха резултата в 29-ата минута, когато Усман Дембеле проби по десния фланг и центрира в наказателното поле на домакините към Пиер-Емерик Обамеянг, който с глава се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Тибо Куртоа.

Девет минути по-късно съставът на Шави Ернандес удвои преднината си след центриране на Дембеле от ъглов удар, а Роналд Араухо се промъкна между Милитао и Давид Алаба и с глава се наниза второ попадение във вратата на Кралския клуб.

Началото на второто полувреме започна вихрено за гостите от "Камп Ноу", които реализираха трето попадение в 47-ата минута. Обамеянг бе изведен в пеналтерията на домакините и върна топката с пета към Феран Торес, който с мощен удар не остави шансове на Куртоа да се намеси.

В 51-ата минута Торес върна жеста на Обамеянг, като го изведе очи в очи със стража Куртоа, а габонецът прехвърли атрактивно стража за 4:0. Първоначално попадението бе отменено заради засада на Обамеянг при извеждащия пас, но след намеса от страна на ВАР, голът бе признат.

В класирането Барселона е трети с 54 точки, колкото има шампиона Атлетико (Мадрид), който е четвърти. Реал (Мадрид) продължава да е лидер с 66 точки, на 9 пункта пред втория Севиля.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на зеления сертификат от днес
Край на зеления сертификат от днес
"Денят започва" на 21 март: Как арестите в ГЕРБ отекнаха по етажите на властта?
"Денят започва" на 21 март: Как арестите в ГЕРБ отекнаха по етажите на властта?