НОВИНИ

Барселона се развилня срещу пореден съперник в Ла Лига

Каталунците нямат спиране през новия сезон в испанския елит

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
22:53, 22.09.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Снимка: БТА
Слушай новината

Барселона продължава да вилнее от началото на сезона в Ла Лига. Селекцията на Ханзи Флик сътвори голов рецитал срещу Виляреал след 5:1 в мач от шестия кръг.

На стадион „Де Ла Серамика“ Роберт Левандовски и Рафиня се разписаха на два пъти за каталунците, а Пабло Торе допълни листата на реализаторите с едно попадение. От своя страна Айосе Перес отсрами „жълтата подводница“ с един гол. „Блаугранас“ имаха шанс да направят успеха си още по-изразителен, но Левандовски пропусна дузпа. Това обаче не спаси домакините от първа грешна стъпка през сезона в испанския елит. Все пак „лос кулес“ си тръгнаха притеснени, тъй като Марк Андре получи контузия.

По този начин каталунците все още не знаят какво е загуба през 2024/2025 и може да се похвали с пълен актив от шест победи, като продължават да се намират еднолично на върха с 18 точки, а футболистите на Марселино са пети с 11 . В следващия кръг „блаугранас“ ще бъдат домакини на Хетафе на 25 септември (сряда), докато „жълтата подводница“ ще гостува на Еспаньол ден по-късно.

Гостите започнаха с головете малко след началото, като Ямин Ямал, Рафиня и Педри се разминаха с попадението, но в 20-та минута Роберт Левандовски порази целта след подаване на Пабло Торе. 15 минути по-късно полякът се разписа за втори път след рикошет. Домакините показаха зъби и в 38-та минута Айосе Перес бе точен на празна врата за 1:2, а двата отбора се оттеглиха при този резултат.

При подновяването на играта каталунците си върнаха самочувствието, тъй като отбелязаха втори гол. Негов автор стана Торе, който имаше и шанс, че топката се отклони в тялото на Логан Коща в 58-та минута. Левандовски отново напомни за себе си в 67-та. Ямал бе фаулиран и ВАР се намеси, за да бъде отсъдена дузпа, при която полският нападател удари гредата.

Рафиня също не пропусна да се развихри в 75-та минута, когато отбеляза четвъртия гол в мача. 8 минути след това Ямал асистира именно на бразилеца, който реализира втория си гол и сложи край на рецитала от страна на „лос кулес“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Алкарас победи Тейлър Фриц и върна трофея Лейвър къп в Европа
Карлос Алкарас победи Тейлър Фриц и върна трофея Лейвър къп в Европа
Локомотив Пд спечели първото издание на баскетболния турнир в памет на Пенка Стоянова
Локомотив Пд спечели първото издание на баскетболния турнир в памет на Пенка Стоянова