НОВИНИ

Барселона срази Партизан насред Белград и записа трети пореден успех в Евролигата

Реал Мадрид надигра Жалгирис с 93:79 и също записа трета поредна победа от началото на сезона

барселона срази партизан насред белград записа трети пореден успех евролигата
Снимка: Еuroleaguebasketball.net
bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 18.10.2023
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Барселона се поздрави с трети пореден успех в Евролигата през този сезон. Селекцията на Жорди Гримау се наложи над Партизан с 92:83 като гост в мач от третия кръг на турнира.

Гостите започнаха добре двубоя и в края на първата част водеха с 23:16. През втория период Партизан стигна до равенство за 25:25 след серия от 9-2, но Барса не загуби самообладание. С помощта на препълнените трибуни в „Щарк Арена“ „черно-белите“ стояха близо до съперника, но не успяха да направят обрат. Джабари Паркър с тройка фиксира 69:60 в полза на испанците в края на третата четвърт. В последните 10 минути Барселона достигна до преднина от 10 точки. Селекцията на Желко Обрадович сведе пасива си до 65:71, но за повече очевидно нямаше сили.

Николас Лапровитола отбеляза 20 точки за Барса и добави 6 асистенции. Уили Ернангомес се отличи с 15 точки, Оскар да Силва добави 13 точки.

Джеймс Нънали бе най-резултатен за Партизан с 14 точки. Пи Джей Дозиър се отчете с 13 и 5 асистенции. Зак Лидей завърши с 12 точки и 5 борби.

На 20 октомври Барселона ще приеме Байерн Мюнхен, докато ден по-рано Партизан гостува на Олимпиакос.

Реал Мадрид също триумфира за трети пореден път през сезона. На свой терен тимът на Чус Матео надигра Жалгирис с 93:79 и е без поражение до момента, докато литовците са седми с баланс от 2-1.

Габриел Дек отбеляза 19 точки за Реал Мадрид. С по 18 се отличиха Факундо Кампацо и Венсан Поарие, като последният овладя и 7 борби.

Роландс Шмитс бе най-резултатен за Жалгирис с 12 точки. По 11 отбелязаха Наз Митро-Лонг и Брадли Манек. По 10 точки ригистрираха Лукас Лекавичус и Довидас Гидрайтис.

На 19 октомври Реал Мадрид играе с Армани Милано, а Жалгирис гостува на Баскония.

В Истанбул Фенербахче стигна до неочаквано лесна победа с 83:69 над Панатинайкос. Турският тим спечели първата четвърт с 27:9 и не даде никаква възможност на мултимилионната селекция на "зелените" да се върне в мача, като в големи период от него преднината на "фенерите" бе над 20 точки.

За победителите Йоргос Папаянис вкара 15 точки в коша на бившия си клуб, а още 14 прибави Джонатан Мотли.

За Панатинайкос Матиа Лесор бе единствен на висота и завърши с 19 точки.

Българският национал Коди Милър-Макинтайър започна като титуляр и игра 22 минути при домакинското поражение на Баскония с 68:76 от Байерн Мюнхен. Гардът завърши срещата с 5 точки, 4 асистенции, 4 борби и 3 откраднати топки, но това не се оказа достатъчно на баските за победата.

Проблемна за домакините се оказа последната четвърт на мача, в която те вкараха едва 6 точки срещу 19 за Байерн.

Карсън Едуардс вкара 14 точки за победата на Байерн, а с 12 остана Силван Франсиско. В редиците на Баскония с най-много точки - 13, приключи сърбинът Ваня Маринкович.

В другите два двубоя от програмата на третия кръг в четвъртък Олимпия Милано победи у дома гръцкия Олимпиакос с 65:53 след отлична игра в защита, а в Истанбул Анадолу Ефес надделя над френския АСВЕЛ Лион-Вильорбан с 89:84.

В класирането първите две места се поделят от Реал Мадрид и Барселона с по 3 победи. Валенсия може да се присъедини към тази група, ако по-късно днес спечели домакинството си на Макаби Тел Авив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Костадинов пред БНТ: Решение на Изпълкома за Младен Кръстаич ще има до два-три дни, следващият треньор трябва да е българин (ВИДЕО)
Емил Костадинов пред БНТ: Решение на Изпълкома за Младен Кръстаич ще има до два-три дни, следващият треньор трябва да е българин (ВИДЕО)
Масови протести по света след ударите срещу болницата в Газа
Масови протести по света след ударите срещу болницата в Газа