НОВИНИ

Барселона взе своето срещу Селта, тежък инцидент беляза двубоя

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:34, 11.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
барселона взе своето селта тежък инцидент беляза двубоя
Снимка: Туитър
Слушай новината

Барселона спечели с 3:1 домакинството си срещу Селта Виго в среща от 36-ия кръг на испанската Ла Лига и по този начин направи важна крачка към подсигуряването на второто място в края на сезона.

Отборът на Шави вече е с актив от 72 точки, което е със седем повече от третия Севиля. Селта пък се намира на 11-та позиция с 43 пункта.

Мемфис Депай даде аванс на "каталунците" след половин час игра, когато се възползва от асистенция на Осман Дембеле.

Впоследствие два гола на Пиер-Емерик Обамеянг, по един в края на първото и началото на второто полувреме, пък осигуриха на Барса класическа преднина и до голяма степен предрешиха изхода от двубоя.

В 50-та минута все пак Яго Аспас върна един гол за гостите от Селта, възползвайки се от грешка при изнасянето на топката от страна на "каталунците".

Надеждите на галисийци за нещо повече от двубоя обаче бързо се изпариха, защото в 57-та минута те останаха с човек по-малко след изогнването на Джейсън Мурийо, който фаулира Мемфис Депай като последен в отбраната на гостите.

За съжаление, няколко минути по-късно зрителите на "Камп Ноу" бяха разтърсени от тежкия инцидент между Гави и Роналд Араухо. Двамата сблъскаха главите си в центъра на терена, а секунди по-късно уругваецът се строполи на тревата.

Футболисти и на двата отбора мигновено се събраха около Араухо заради съмнения дали той не си е глътнал езика. В крайна сметка се наложи бранителят да бъде изведен с линейка от терена, като малко по-късно от "блаугранас" съобщиха, че техният футболист е получил сътресение и бил откаран в болницата, за да му бъдат направени допълнителни изследвания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време днес с превалявания в планинските райони
Слънчево време днес с превалявания в планинските райони
Ливърпул обърна Астън Вила и се изравни по точки със Сити
Ливърпул обърна Астън Вила и се изравни по точки със Сити