НОВИНИ

Барселона записа първа победа в Шампионската лига

барселона записа първа победа шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 20.10.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Барселона победи като домакин Динамо (Киев) с минималното 1:0 в третия си двубой от група "E" на Шампионската лига.

Преди този кръг каталунците запизаха две поражения от Байерн (Мюнхен) и Бенфика с по 0:3, което им отреди последното място в групата. За да запазят шансове да се класират към елиминационната фаза на турнира, съставът на Роналд Куман се нуждаеше от задължителна победа срещу шампиона на Украйна.

Динамо пък имаше в актива си една спечела точка, дошла след нулево равенство у дома с Бенфика в първа кръг и разгромна загуба като гост на Байерн в Мюнхен с 0:5.

Единственото попадение в срещата на "Камп Ноу" бе отбелязано от Жерар Пике в 36-ата минута. Жорди Алба центрира в наказателното поле на гостите, където централният бранител на Барселона реализира след изстрел от воле.

Победата изкачи Барселона на третата позиция в група "Е" с актив от 3 точки, с една по-малко от втория Бенфика, който в 22 ч. приема лидера Байерн (Мюнхен). Динамо (Киев) се свлече до последното място с актив от 1 спечелена точка от три срещи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доставят допълнителни жилищни контейнери в центровете за бежанци
Доставят допълнителни жилищни контейнери в центровете за бежанци
Стюардеси демонстрираха по бельо в центъра на Рим (Видео)
Стюардеси демонстрираха по бельо в центъра на Рим (Видео)