НОВИНИ

Басрселона с най-лошия старт в Ла Лига от времето на Сточиков и Куман

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:52, 22.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Футбол
басрселона лошия старт лига времето сточиков куман

Отборът на Барселона допусна поражение като гост на Атлетико Мадрид с минималното 0:1 в мач от 10-ия кръг на испанското първенство по футбол и по този начин продължи с незавидното си представяне от началото на кампанията.

Единствения гол отбеляза Яник Ферейра Караско в добавеното време на първото полувреме, когато се възползва от неразчетено излизане на вратаря Марк-Андре тер Стеген. Белгиецът финтира стража и на опразнената врата реализира за 1:0.

По този начин Диего Симеоне за първи път в своята кариера като наставник на Атлетико (Мадрид) надигра "блаугранас" в мач от Ла Лига, след като пое "дюшекчиите" от 2010-та година.

С тази си загуба пък Барселона повтори най-лошия си старт от началото на първенството, като след 8 кръга има едва 11 точки.

Последния подобен случай бе през сезон 1991-92 г., когато начело с Йохан Кройф и Христо Стоичков и сегашният треньор на каталунците Роналд Куман в състава, тимът от "Камп Ноу" стартира по идентичен начин.

В края на въпросната кампания обаче Барселона печели титлата на страната, както и КЕШ, като на финала в Лондон побеждава италианския Самдория с 1:0 с гол на Куман.

Другите лоши новини за каталунците бяха контузиите на двама от техните футболисти. В съобщение на клубния сайт се казва: „Жерар Пике усука дясното коляно. Централният защитник очаква допълнителни тестове, които ще определят степента на контузията. Серхи Роберто е с травма в дясното бедро и също очаква допълнителни тестове“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Португалия с нови мерки срещу коронавируса, Франция е най-поразена от заразата
Португалия с нови мерки срещу коронавируса, Франция е най-поразена от заразата
Тотнъм спечели срещу Сити с два точни удара
Тотнъм спечели срещу Сити с два точни удара