НОВИНИ

Белгия и Франция определят втория финалист в Лигата на нациите в Торино

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:30, 07.10.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
белгия франция определят втория финалист лигата нациите торино
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

След като снощи Испания стана първият финалист във второто издание на Лигата на нациите, тази вечер Белгия и Франция се изправят един срещу друг, за да определят съперника на "Ла Фурия" в големия финал.

Битката на "Ювентус стейдиъм" в Торино стартира в 21.45 часа и ще може да я проследите на живо в ефира на БНТ 3 и онлайн в спортната секция на сайта bntnews.bg.

Повторението на 1/2-финала от Световното първенство през 2018 година ще бъде шансът на "червените дяволи" за реванш срещу "петлите", които тогава се наложиха с минималното 1:0, а впоследствие триумфираха в надпреварата.

Водени от своите най-големи звезди, белгийците са пределно амбицирани да стигнат до своя първи международен трофей от 1920 година насам, когато спечелиха на домашните Олимпийски игри в Антверпен.

Срещу тях тази вечер обаче се изправя не кой да е, а световният шампион Франция. "Петлите" меко казано разочароваха на Евро 2020 и Лигата на нациите е техният шанс да се реабилитират пред феновете.

Същото важи и за техния селекционер Дидие Дешан, който бе подложен на много критики за представянето на тима на Европейското първенство.

Белгия спечели безапелационно групата си по пътя към финалите в турнира, като се справи със съпротивата на Дания, Англия и Исландия, записвайки само едно поражение при визитата на "Трите лъва".

Франция от друга страна се наложи в директен сблъсък срещу първия шампион в турнира Португалия, за да си заслужи мястото в топ 4.

В исторически план белгийците имат предимство в мачовете с Франция, като "червените дяволи" имат 30 успеха срещу 25 за "петлите". Двата отбора имат и 19 равенства помежду си.

Като стане въпрос за официални срещи обаче, статистката е в полза на французите - 6 победи срещу 3 загуби и 3 равенства.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са реакциите в Р Северна Македония след обявения протокол "5+1"
Какви са реакциите в Р Северна Македония след обявения протокол "5+1"
Уволниха шефа на украинска банка след сбиване с разследващи журналисти
Уволниха шефа на украинска банка след сбиване с разследващи журналисти