НОВИНИ

Белгия разби Беларус, нанасяйки им най-тежката загуба в историята

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:00, 31.03.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Футбол
белгия разби беларус нанасяйки тежката загуба историята

Отборът на Белгия записа разгромна победа с 8:0 срещу Беларус в среща от група "Е" на световните квалификации в зона Европа за Мондиала в Катар през 2022 година.

Двубоят се игра на стадион "Ден Дреф" в град Льовен, като селекционерът Роберто Мартинес бе решил да даде почивка на двете си големи звезди Ромелу Лукаку и Кевин Де Бройне, които останаха резерви.

В тяхно отсъствие с по два гола се отличиха Леандро Тросар и Ханс Ваканен, а по един добавиха Миши Батшуай, Жереми Доку, Денис Прает и Кристиан Бентеке.

По този начин Беларус записа най-тежкото поражение в историята си, след като досега най-лошият резултат бе 0:5 срещу Австрия в квалификациите за Евро 2004.

В другия мач от групата Уелс победи Чехия с минималното 1:0, а автор на победния гол стана Даниел Джеймс в 82-та минута след асистенцията на Гарет Бейл.

В класирането лидер е Белгия със 7 точки, следвана от Чехия с 4, Уелс и Беларус имат по 3, а Естония е без спечелена точка.

Следващите мачове са чак през септември, когато Чехия приема Беларус в Прага, докато Белгия ще пътува до Талин за среща с Естония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България излиза за задължителна победа в Белфаст
България излиза за задължителна победа в Белфаст
Стойчо Стоилов: Целта пред Акрапович бе спечелването на титлата и Купата
Стойчо Стоилов: Целта пред Акрапович бе спечелването на титлата и Купата