НОВИНИ

Белгия удари Уелс на старта на квалификациите за Катар 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:06, 25.03.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
белгия удари уелс старта квалификациите катар 2022

Бронзовите медалисти от Световното първенство в Русия спечелиха с 3:1 домакинството си на "драконите" на старта на квалификациите за следващия Мондиал в Катар.

За успеха по веднъж бяха точни две от големите звезди в състава на "червените дяволи" Кевин Де Бройне и Ромелу Лукаку, а третия гол бе дело на по-малкия брат на Еден Азар, Торган.

Преди всичко това обаче Хари Уилсън даде мечтан старт на играчите на Роб Пейдж, който временно замества селекционера Райън Гигс. В 10-та минута капитанът Гарет Бейл пусна чудесно подаване към Уинкс, който с удар от движение в далечния ъгъл откри резултата.

В 22-та минута обаче равенството на стадиона в Брюксел бе възстановено, когато Де Бройне се разписа след чудесно изпълнение от дистанция, което не остави шансове на Дани Уорд.

Шест минути по-късно пълният обрат стана факт, благодарение на Торган Азар, който засече с глава центриране отдясно на Тома Мюние.

Крайното 3:1 оформи Ромелу Лукаку в средата на втората част, когато футболистът на Интер се разписа от дузпа, която беше отсъдена за нарушение срещу Мертенс, който бе изритан от Крис Мефъм.

По този начин играчите на Роберто Мартинес спечелиха първи три точки по пътя към Катар, като заедно с тима на Чехия оглавяват подреждането в тази група "Е". Чехите разбиха като гост Естония с 6:2. Петият тим в тази група е Беларус, който почива на старта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един от обявените за персона нон грата руски дипломати е напуснал България
Един от обявените за персона нон грата руски дипломати е напуснал България
Мъжът, убил свой познат с бар-стол, е с мярка "задържане под стража"
Мъжът, убил свой познат с бар-стол, е с мярка "задържане под стража"