НОВИНИ

Бербатов: Връщането на Хендерсън ще помогне на Де Хеа

bnt avatar logo
Източник: БНР
17:07, 22.07.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Футбол
бербатов връщането хендерсън помогне хеа

Според българския нападател Манчестър Юнайтед трябва да върне вратаря Дийн Хендерсън, който е под наем в Шефилд, за да помогне на титуляра Давид де Хеа да подобри представянето си

През настоящия сезон стражът на "червените дяволи" бе сериозно критикуван, особено след двубоя между Манчестър Юнайтед и Челси в полуфиналната фаза на ФА Къп. Мачът завирши 3:1 в полза на "сините", а отговорен за загубата бе именно Де Хеа, тъй като голове на Оливие Жиру и Мейсън Маунт дойдоха след негови грешки.

Димитър Бербатов направи изказване относно играта на испанеца, като според него 29-годишния вратар има нужда от конкуренция, за да подобри представянето си на терена. Бившият нападател на Юнайтед смята, че за целта е необходимо "червените дяволи" да върнат в състава си младия Дийн Хендерсън: "Ако Юнайтед реши да върне Дийн Хендерсън от Шефилд Юнайтед, това ще помогне на Де Хеа. Играчите имат нужда от тази конкуренция, а Хендерсън се справя изключително добре."

"Хендерсън е на 23, което за вратар е доста млада възраст. Той има много футбол пред себе си, но можете да видите, че има голямо желание да играе. Мисля, че конкуренцията, която би могъл да бъде на Де Хеа, може да направи разликата. Понякога, когато се чувствате сигурни в позицията си, започвате да правите грешки. Същото е и с играчите на терена, когато смятате, че сте недосегаеми, правите повече грешки, защото сте прекалено уверени", добави Бербатов.

Хендерсън, който миналата година подписа договор с Манчестър Юнайтед до юни 2022-а, вече има 13 мача без допуснат гол за Шефилд този сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследването на тежката катастрофа край Своге е на финалната права
Разследването на тежката катастрофа край Своге е на финалната права
Черна гора отново обяви епидемия от COVID-19
Черна гора отново обяви епидемия от COVID-19