НОВИНИ

Бетис продължава борбата за Европа след успех над Хетафе

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:36, 20.02.2021
Чете се за: 00:33 мин.
Футбол
бетис продължава борбата европа успех хетафе

"Зелено-белите" изтръгнаха ключова победа в борбата си за място в евротурнирите през следващия сезон, след като надиграха тима на Хетафе с 1:0 като домакин на старта на 24-ия кръг в Ла Лига.

На своя "Бенито Вийямарин" в герой за андалусийци се превърна Борха Иглесиас, който отбеляза единствения гол, реализирайки дузпа в 85-та минута.

Малко по-рано Бетис бе получил и още един наказателен удар за удар с ръка в лицето на Борха Иглесиас. Тогава обаче с изпълнението се нагърби Серхио Каналес, но ударът му бе отразен от Давид Сория.

В 84-та минута Борха Иглесиас бе изблъскан в гръб от защитник, коеот доведе до отсъждането на втори 11-метров наказателен удар за домакините, който този път бе превърнат в гол от Иглесиас.

"Зелено-белите" завършиха мача в намален състав, след като в добавеното време на срещата Вилиам Карвальо бе изгонен за втори жълт картон.

С тази победа Бетис се изкачи до 6-то място с 36 точки, а пък Хетафе остава на 14-та позиция с актив от 24 пункта след четвъртото си поредно поражение в първенството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на село Драганово излязоха на протест заради безводието
Жители на село Драганово излязоха на протест заради безводието
Гълъбинов не успя да помогне на Специя при загуба от Фиорентина
Гълъбинов не успя да помогне на Специя при загуба от Фиорентина