НОВИНИ

Без голове в контролата между Левски и Арда

В друга контрола, играна по същото време, Берое победи Крумовград

Левски Арда Кърджали
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:28, 06.07.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски и Арда завършиха 0:0 в контрола, играна на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Това е второ нулево равенство за "сините" в рамките на няколко дни, след като тимът завърши при същия резултат и с Черно море в Правец.

Треньорът на "сините" Станислав Генчев започна с титулярен състав, в който имаше много юноши на клуба - Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Асен Митков, Антоан Стоянов и Марин Петков.

В 16-ата минута Асен Митков изведе с едно докосване Фабио Лима зад защитата на гостите, но ударът на бразилеца бе спасен с крак от вратаря Господинов.

Осем минути по-късно Колев от пряк свободен удар стреля в тялото на вратаря на Арда. На почивката треньорът Генчев пусна още един бразилец на терена - Евертон Бала на мястото на халфа Антоан Стоянов.

В 58-ата минута Кристиан Димитров блокира с крак удар на Чинонсо Офор. Малрко след час игра резервата Евертон Бала се измъкна в наказателното поле и стреля в левия крак, но в тялото на вратаря Петър Петров.

Последната контрола на сините преди старта на новия сезон ще бъде срещу израелския Макаби Нетаня другата събота.

В друга контрола, играна по същото време, Берое постигна минимална победа с 1:0 над Крумовград. Момчетата на Хосе Луис Ачиари постигнаха първа победа в лятната подготовка в четвъртата си контрола, като единственото попадение в срещата отбеляза Уерик Каетано в 25-ата минута с премерен удар от наказателното поле.

Срещата бе играна на "Трейс Арена". Неофициален дебют за заралии направи десният защитник Ойер Сариеги. На 13 юли футболистите, водени от треньора Ачиари, ще пътуват до Пловдив за контролна среща с местния Локомотив, която ще бъде последна за тях преди началото на новия сезон 2024-2025 в Първа лига. Берое започва кампанията с гостуване на Септември в София на 22 юли.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Латвия на финал на олимпийската квалификация в Рига
Латвия на финал на олимпийската квалификация в Рига
Даниил Медведев си гарантира среща с Григор Димитров на Уимбълдън
Даниил Медведев си гарантира среща с Григор Димитров на Уимбълдън