НОВИНИ

Без напрежение премина автошествието от АМ "Тракия" към Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
20:20, 24.07.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Протестно автошествие блокира пътя от магистрала "Тракия" към Бургас в късния следобед. До напрежение между шофьори, протестиращи и полиция не се стигна. От полицията в Бургас бяха предвидили и алтернативни маршрути, за да не се образуват задръствания.

Близо 40 автомобила потеглиха на протестно автошествие по главния път от Бургас към АМ "Тракия". По този начин хората искат още веднъж да призоват правителството да подаде оставка.

"Това правителство не разбира от дума. Това е единственият начин да ни обърнат внимание и ако имат разум, да си подадат оставката", заяви Румен Кузманов.

"Вече ни е "до тука". Търпим, търпим, търпим, ама то да една степен се търпи. Това е един наистина мирен начин да изразим недоволството си", коментира Румен Булгурджис.

Организаторите на протеста призоваха участниците да не се стига до пълна блокада на пътя за Южното Черноморие.

"Не, не планираме да има блокада. Ние ще проведем просто мирно шествие, за да изкажем своето недоволство от това управление и да искаме оставка на правителството", заяви Виктория Върбанова, която е сред организаторите на автошествието.

И въпреки обещанието на връщане към Бургас, колоната от протестиращи се разпростря и в двете ленти.

"Разпоредено е на колегите, когато има такива шествия и затруднения в пътното движение да оказват на водачите обходни маршрути, както и ако е необходимо да се намесват в регулиране и подпомагане на самото движение", напомни Николай Крушарски от "Пътна полиция".

Заради алтернативните маршрути до сериозни задръствания не се стигна, тъй като повечето водачи бяха отбивани именно през тях.

По-късно гражданите слязоха от автомобилите си и се включиха към традиционния пешеходен протест в Бургас, който премина през центъра на морския град. Протестиращите се заканиха, че ще продължат да блокират пътища, докато правителството не подаде оставка.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецакция по Черноморието: проверяват водачите за алкохол и наркотици
Спецакция по Черноморието: проверяват водачите за алкохол и наркотици
Протести в страната
Протести в страната