НОВИНИ

Протести в страната

bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 24.07.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Протести и в други градове в страната.

В Карлово трети ден протестиращи се събраха, за да поискат оставката на правителството и на главния прокурор. Те обиколиха няколко пъти площада като скандираха, че искат цялостна промяна на политическата система в България. Организаторите обмислят да пренесат протеста в столицата в началото на следващата седмицата.

В 15-тия ден на протести в Русе хората се събраха пред офис на партия ГЕРБ и облепиха вратата с плакати. Протестиращи заявиха, че знаят какво искат и това са оставките на цялото правителство и на главния прокурор. А причината да настояват за това, е че искат по-добър живот без корупция, без кражби, без политически и прокурорски натиск.

Протестиращите във Варна поискаха да окачат българския флаг в сградата на общината, но достъпът им беше забранен. След това демонстрантите блокираха кръстовището пред общината. Хората отново издигнаха плакати с призиви за оставка на правителството и главния прокурор. Участници заявиха за БНТ, че не са доволни от смените на министри в кабинета и казаха, че протестите ще продължат.

Протест с искане за оставка на кабинета се проведе и тази вечер в Благоевград. В 18 часа протестиращите започнаха да се събират в центъра на града, развявайки знамена с искане за смяна на правителството и по-добро бъдеще. Шествието премина по централния площад и покрай Съдебната палата в областния център.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без напрежение премина автошествието от АМ "Тракия" към Бургас
Без напрежение премина автошествието от АМ "Тракия" към Бургас
Отново словесен дуел между президента Радев и управляващите
Отново словесен дуел между президента Радев и управляващите