НОВИНИ

Мая Манолова: Няма да има никаква промяна със смяната на министрите в правителството

bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 24.07.2020
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Няма да има никаква промяна със смяната на министрите в правителството, едни бушони сменят други, така коментира промените в кабинета Мая Манолова, председател на гражданска платформа "Изправи се.БГ" и бивш омбудсман, в "Още от деня". По думите ѝ Борисов не се е разграничил от ДПС, защото в икономиката вторият човек на Пеевски е заменил първия човек на Пеевски. "Няма да получим парите от Европа с тези министри", подчерта тя.

Манолова беше категорична, че всяко посегателство върху хора от протеста ще намери отпор от хората на протеста и заяви, че защитава момчето, което е снимало спирането на камиона с озвучителната техника за протеста, и на когото личната карта е задържана от полицията.

"Сформира се една коалиция срещу българските граждани, която добре си работи в парламента, докато протестът се развива", каза още бившият омбудсман.

Коментира и протестите от 2013 г., каза, че Пеевски е предложен за шеф на ДАНС от Орешарски, но тя го е обявила.

"В българската политика има дефицит на политическо мъжество. Тъй като нямаше кой да излезе и да каже кой предложи Пеевски, трябваше аз да го направя, защото трябва някой да поеме отговорност", поясни Манолова.

Според нея всеки прави грешки, трябва за тях да понесе своята отговорност и да си научи уроците.

"Тогава най-големият критик на модела Орешарски беше Бойко Борисов, но сега с опитите си да удължи живота на своя кабинет, реално той се превръща в модела Орешарски 2", коментира Мая Манолова.

"Този протест сега не е организиран нито от мен, нито от някой от моите партньори в гражданската платформа. Там ние участваме като граждани, аз съм една от 100 000 души", заяви председателката на "Изправи се.БГ".

И посочи, че на протеста са млади и стари, леви и десни, там са нашите деца и мястото ни е там да ги подкрепим. На изборите за кмет на София от 200 000 гласа на втория тур, една част са били за нея, но останалите са били срещу едноличния модела на управление.

На въпрос за прокуратурата и работата ѝ - добра - когато работи по сигнала за Костинброд и лоша - когато влиза в Президентството, Манолова посочи, че липсва доверие както в прокуратурата, така и в останалите институции и това е искането на протеста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия въвежда 14-дневна карантина за българи
Италия въвежда 14-дневна карантина за българи
Първа мюсюлманска молитва от 86 години в "Света София" в Истанбул
Първа мюсюлманска молитва от 86 години в "Света София" в Истанбул